In urma unui proces de partaj succesoral mie si surorii mele ni s-a atribuit un teren care este mult supraevaluat fata de pretul pietii cu toate ca am contestat si in apel si in recurs in hotarirea finala sa luat in considerare pretul de expertiza de acum 4ani care si la acea vreme era destul de mare fata de pretul de vinzare real , deci avem un teren de 300mp evaluat ca se poate vinde cu 400euro/mp care acum se vinde cu 80euro/mp in urma acestei atribuiri
noi trebue sa platim sulte celorlalti2 mostenitori adica din 120000euro cit a fost evaluat terenul 80000euro sunt sulte datorate de unde dam acesti bani in conditiile in care acest teren valoreaza24000euro si noi cu ce vom ramine?
din pacate sunteti obligate sa platiti suma pe care instanta a avut-o in vedere la judecarea procesului. Nu este vina nimanui daca preturile au scazut. Asta este. Si la banca daca aveati un imprumut in euro..si euro se tripleaza, dvs..plateati de 3 ori valoarea ratelor de credit. Asa si cu acest teren. Nu ati fost inspirate. Trebuia sa-i fi lasat celorlalti mostenitori terenul si acum aveati de primit.
In final daca nu le achitati suma datorata vor executa silit acest teren prin vanzare la licitatie si in plus...daca valoarea terenului nu va acoperi sulta PE care trebuie sa o achitati vor scoate la licitatie si casele sau autoturismele dvs. pana cand isi vor acoperi sultele.
Apelati la un mediator autorizat poate va ajuta sa faceti cumva sa rezolvati problema. Alegeti un mediator din zona dvs.
Succes!
Mie nu imi pare chiar corect asa dar am auzit de multe situatii de acest gen.In unele instantele de apel nu au luat in seama expertiza din apel.
Nu prea cred ca mai puteti schimba ceva.Nici macar la CEDO...
Opinie personala la modul general.., nu cu referire la aceast caz.
Mie mi se pare corect ca suma stabilita de instanta sa fie respectata. Faptul ca nu s-a platit la timp, de buna-voie, vina apartinandu-le, acum nu au decat sa suporta consecintele.
S-a lasat totul in nelucrare..., timpul a trecut in defavoarea acestora.
Daca s-ar da castig la CEDO...s-ar incalca propriile principii referitoare la securitatea raporturilor juridice.
Nimeni si nimic nu va schimba hotararea in privinta sumelor datorate cu titlu de sulta. Daca se vor gasi fisuri in aplicarea procedurilor legale atunci se poate castiga ceva la CEDO in raport de existenta incalcarii unor drepturi prevazute in Conventie. Insa pe fond solutia tot asa va ramane.
Din pacate asta este realitatea. Solutia rezolvarii problemei sta in corecta dvs.judecata ce va trebui impartasita si de celelate surori.
Va repet, incercati sa apelati la un mediator.
Succes!
Oridecate ori este vorba de o tranzactie intre parti cu siguranta ca nimeni nu poate contesta hotararea instantei cu succes.
Insa, atunci cand valorile se schimba in mod radical se poate ajunge la situatia ca cel ce a obtinut ceea ce a cerut sa ajunga sa piarda in realitate.
Problema este ca se poate ca respectivul sa nu mai ramana cu nimic...ce ce nu este echitabil...si daca se poate face o expertiza pe valoarea actuala ar cam trebui luata in seama.
Nu a intalnit o astfel de speta in jurisprudenta CEDO dar Romania are toate sansele la asa ceva...
Cand hotararea este definitiva si irevocabila situatia ar fi diferita dar daca procesul este pe rol...
Executare silita
izabella15
Buna ziua, am castigat apartamentamentul parintilor decedati, in instanta in urma unei hotarari judecatoresti in care specifica sa platesc surorii mele o sulta ... (vezi toată discuția)