in situatia in care pe titlu de propietar prenumele a fost trecut gresit de de catre autoritatile care l-au eliberat ce se poate face pentru a se elibera un altul? Si inca o intrebare va rog frumos in anul 199ö mama mea a inchiriat o familie cu contract pe termen de 6 luni care a fost semnat de chirias si propietar, iar la randul lui chiriasul a lasat pe altcineva acolo iar acestia se cred propietari desi nu au acte au tras gaze si si-au facut rostul lor fara drept.Mama mea a decedat si eu vreau sa recuperez ceea ce este de fapt mostenirea mea.Ce trebuie sa fac pentru a intra in posesia a ceea ce mi se cuvine?Va multumesc anticipat!
Pentru eroarea materiala din titlul de proprietate se poate face o cerere de indreptare eroare materiala la Primarie , atasati acte si ei il vor trimite la Prefectura . Daca numele este schimbat sau considerati persoana din titlu nu este proprietarul , atunci aveti la indemana o actiune la judecatorie pentru anularea titlului de proprietate . Trebuie sa faceti succesiunea de pe urma mamei , sau macar sa obtineti un certificat de calitate de mostenitor cu care veti deschide o actiune de evacuare a persoanelor care locuiesc fara drept in imobilul dvs . Angajati un avocat .
Va multumesc pentru amabilitatea de a -mi raspunde!Eu titlul de proprietate nu l-am luat de la primarie din moment ce am vazut ca este gresit prenumele si atunci ce trebuie sa fac?
asa cum va recomandat d-na avocat: Faceti o CERERE, evident scrisa, la primarie atasati copi dupa actul de proprietate (ideal ar fi si o copie dupa Pv de punere in posesie pe care l-ati semnat - si probabil a-ti verificat numele sa fie corect) si solicitati un numar de inregistrare a cererii... dupa 30zile va adresati unui avocat daca nu primiti un raspuns SCRIS!
Da, pentru indreptare de eroare materiala e necesara cererea depusa la primaria care v-a eliberat titlul de proprietate, cu actele doveditoare din care rezulta clar eroarea de prenume trecut in titlul de proprietate.
Cererea inregistrata v-a primi un raspuns in 30 de zile. In caz contrar angajati un avocat sa va reprezinte interesele.
Pentru masa succesorala ce va revine, cu documente justificative adresati-va unui notar.
Dupa dobandirea proprietatii prin succesiune, avocatul angajat va v-a indruma pasii spre intrare in drepturi.
Act vinzare cumparare
dncl
Buna seara!In titlu de prprietate din 97 al tatalui meu a fost trecut un teren pe care are act de vinzare cumparare din 72! Primaria chiar sa nu fi stiut de ... (vezi toată discuția)