avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... titlul de propietar
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

titlul de propietar

in situatia in care pe titlu de propietar prenumele a fost trecut gresit de de catre autoritatile care l-au eliberat ce se poate face pentru a se elibera un altul? Si inca o intrebare va rog frumos in anul 199ö mama mea a inchiriat o familie cu contract pe termen de 6 luni care a fost semnat de chirias si propietar, iar la randul lui chiriasul a lasat pe altcineva acolo iar acestia se cred propietari desi nu au acte au tras gaze si si-au facut rostul lor fara drept.Mama mea a decedat si eu vreau sa recuperez ceea ce este de fapt mostenirea mea.Ce trebuie sa fac pentru a intra in posesia a ceea ce mi se cuvine?Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 07:49, 24 Decembrie 2011
Pentru eroarea materiala din titlul de proprietate se poate face o cerere de indreptare eroare materiala la Primarie , atasati acte si ei il vor trimite la Prefectura . Daca numele este schimbat sau considerati persoana din titlu nu este proprietarul , atunci aveti la indemana o actiune la judecatorie pentru anularea titlului de proprietate . Trebuie sa faceti succesiunea de pe urma mamei , sau macar sa obtineti un certificat de calitate de mostenitor cu care veti deschide o actiune de evacuare a persoanelor care locuiesc fara drept in imobilul dvs . Angajati un avocat .
Va multumesc pentru amabilitatea de a -mi raspunde!Eu titlul de proprietate nu l-am luat de la primarie din moment ce am vazut ca este gresit prenumele si atunci ce trebuie sa fac?
Puteti cere la primarie inainte sa va ridicati TP sa va corecteze actul de proprietate.
asa cum va recomandat d-na avocat: Faceti o CERERE, evident scrisa, la primarie atasati copi dupa actul de proprietate (ideal ar fi si o copie dupa Pv de punere in posesie pe care l-ati semnat - si probabil a-ti verificat numele sa fie corect) si solicitati un numar de inregistrare a cererii... dupa 30zile va adresati unui avocat daca nu primiti un raspuns SCRIS!
Da, pentru indreptare de eroare materiala e necesara cererea depusa la primaria care v-a eliberat titlul de proprietate, cu actele doveditoare din care rezulta clar eroarea de prenume trecut in titlul de proprietate.
Cererea inregistrata v-a primi un raspuns in 30 de zile. In caz contrar angajati un avocat sa va reprezinte interesele.
Pentru masa succesorala ce va revine, cu documente justificative adresati-va unui notar.
Dupa dobandirea proprietatii prin succesiune, avocatul angajat va v-a indruma pasii spre intrare in drepturi.

Alte discuții în legătură

Pierdut proces si nu am bani de platit sulta impusa deia29 deia29 Buna ziua! Parintii mei au inceput acum 3 ani un proces de mostenire cu matusa mea, procesul s-a judecat la tribunalul de sector, la tribunalul Bucuresti si ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate greșit și greutăți la succesiune 1950 1950 Se poate face succesiune după un părinte decedat, dacă eu am act de proprietate ( actul de vânzare -cumpărare, din anul 1982 ) pe un teren , iar acest ... (vezi toată discuția)
Act vinzare cumparare dncl dncl Buna seara!In titlu de prprietate din 97 al tatalui meu a fost trecut un teren pe care are act de vinzare cumparare din 72! Primaria chiar sa nu fi stiut de ... (vezi toată discuția)