avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... titlul de propietar
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

titlul de propietar

in situatia in care pe titlu de propietar prenumele a fost trecut gresit de de catre autoritatile care l-au eliberat ce se poate face pentru a se elibera un altul? Si inca o intrebare va rog frumos in anul 199ö mama mea a inchiriat o familie cu contract pe termen de 6 luni care a fost semnat de chirias si propietar, iar la randul lui chiriasul a lasat pe altcineva acolo iar acestia se cred propietari desi nu au acte au tras gaze si si-au facut rostul lor fara drept.Mama mea a decedat si eu vreau sa recuperez ceea ce este de fapt mostenirea mea.Ce trebuie sa fac pentru a intra in posesia a ceea ce mi se cuvine?Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 07:49, 24 Decembrie 2011
eu nu mai pot face nimic in tara...procesul parintilor mei a durat 3 ani dar degeaba...au pierdut. sa va povestesc despre ce este vb:
in spatele casei (intre noi si vecinul din spate) ai mei aveau un teren de 2 m latime (o curea lunga de nu stiu citi m).la un moment dat vecinul (fiind verisori de fapt) il roaga pe tatal meu sa darime gardul ca tot nu tine nimic acolo pt ca el vrea sa faca nunta cu una din fete si nu are unde pune mesele. tata de buna credinta, darima gardul...asta fiind acum 15 ani.
acum 3-4 ani, primeste tata de la primarie titlul de proprietate in care lipseau cei 2 m,in schimb erau trecuti la vecinul pe titlul lui. de ce a fost asa, pt ca fratele respectivului lucra la primarie si a semnat in schimbul tatalui meu titlul nostru de proprietate...
au dat ai mei primaria in judecata,au cistigat si l-i s-a eliberat un alt titlu de proprietate cu cei 2 m care erau trecuti de fapt la vecinul.
mentionez ca ai mei au act de proprietate pe acel pamint din 1938,in schimb vecinul meu nu are nici un act. deci ai mei apoi s-au judecat pe acel pamint cu vecinul ,dreptul la pamintul respectiv trebuind sa fie dat parintilor mei. deci pe scurt sa anuleze titlul de proprietate al vecinului si sa i se faca alt titlu. cu toate acestea tata a pierdut(am avut si avocat dar degeaba). la ultima infatisare presedintele nu a dat voie vecinului sa vorbeasca deloc ,spunindu-i ca are avocat ...in schimb a vb tata dar degeaba...pe moment presedintele ia spus ca a studiat dosarul,ca are dreptate, dar hotarirea a fost in favoarea celuilalt si in defavoarea alor mei...deci nu au ce face decit sa actioneze la cedo.
ce parere aveti?
un avocat are tarif pt acest dosar sa il pregateasca pt cedo sau au tarif deschis, adica,cit doreste?
va multumesc din suflet !
Ultima modificare: Vineri, 23 Decembrie 2011
cristina_branzan, utilizator
cristina_branzan a scris:

.deci nu au ce face decit sa actioneze la cedo.


Din cele mentionate de dvs nu reiese ca speta sa fi parcurs toate instantele si procedurile nationale,astfel incat eventuala cerere la CEDO nu ar fi admisibila
Din moment ce mama a închiriat terenul respectiv , dânsa a rămas tot proprietara terenului.Dacă s+a făcut succesiunea, notarul a luat în considerare tot ceeace a avut mama, deci inclusiv terenul închiriat.Pentru acesta se poate face acţiune în revendicare, care este o acţiune a unui proprietar neposesor-a d-voastră ,împotriva unui posesor neproprietar.În astfel de acţiune fiecare îşi prezintă actele de proprietate.Chiar dacă cei 2 proprietari au fiecare act(dar se pare că doar d-voastră aveţi) se ia în considerare actul mai bine caracterizat.Faceţi rectificarea de nume, la primărie şi pe urmă vedeţi ce mai faceţi.
CEDO este departe, şi până acolo mai aveţi de rezolvat câte ceva pe aici.
deci nu au ce face decat sa actioneze la cedo

din relatarile dumneavoastra nu reiese clar caile sau pasii pe care i-au urmat parintii, se pare ca nu au epuizat toate procedurile in tara. Cred ca o expertiza judiciara de specialitate topografie, geodezie si cadastru, cu obiective clare, precise si punctuale ar fi elcventa pentru stabilirea proprietarului terenului in cauza.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Decembrie 2011
BEJENARU PETRU, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut proces si nu am bani de platit sulta impusa deia29 deia29 Buna ziua! Parintii mei au inceput acum 3 ani un proces de mostenire cu matusa mea, procesul s-a judecat la tribunalul de sector, la tribunalul Bucuresti si ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate greșit și greutăți la succesiune 1950 1950 Se poate face succesiune după un părinte decedat, dacă eu am act de proprietate ( actul de vânzare -cumpărare, din anul 1982 ) pe un teren , iar acest ... (vezi toată discuția)
Act vinzare cumparare dncl dncl Buna seara!In titlu de prprietate din 97 al tatalui meu a fost trecut un teren pe care are act de vinzare cumparare din 72! Primaria chiar sa nu fi stiut de ... (vezi toată discuția)