avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate greșit și greutăți la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate greșit și greutăți la succesiune

Se poate face succesiune după un părinte decedat, dacă eu am act de proprietate ( actul de vânzare -cumpărare, din anul 1982 ) pe un teren , iar acest teren al meu apare acum și în titlul de proprietate al părintelui(tată) decedat, iar moștenitorii suntem trei persoane : mama, eu și sora mea.Mi s-a spus, că acest teren care este al meu ( am și chitanță de plată-anuală- a impozitului) , datorita faptului că primăria comunei l-a trecut în titlul de proprietate al tatălui va intra la împărțirea prin succesiune.
Terenul a fost cumpărat de la o alta persoană( nu de la tatăl decedat), direct de mine de la un vecin( in anul 1982-vecin, care actual este decedat) și am act de vânzare cumpărare direct pe numele meu. Fiind teren vecin cu al parinților, cei de la primarie l-au trecut gresit ca fiind al parinților mei, eu avand acelasi nume, la acea vreme, cu ei - nefiind maritată atunci. Cei de la primărie spun că ei nu mai pot face rectificarea în titlul de proprietate, ce l-au dat tatalui, deoarece a trecut deja mai mult timp de la eliberarea titlului. Deci nu mai există o altă cale decât în instanță ? Nu cred că este corect! Ce trebuie făcut în acest caz ?
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2019
1950, utilizator
Cel mai recent răspuns: Antik , utilizator 16:35, 10 Mai 2019
indreptarea erorilor materiale se poate face oricand. este bine ca primaria recunoaste ca exista eroarea. indicat ar fi sa solicitati primariei sa recunoasca acest fapt prin emiterea unui act care sa va ajute la indreptarea erorii materiale...pe care o veti solicita unui notar public.

atunci daca nu va emite actul...chemati in judecata primaria sa-i obligati sa indrepte eroarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa deces parinte 1950 1950 Se poate face succesiune după un părinte decedat, dacă eu am act de proprietate ( actul de vânzare -cumpărare, din anul 1982 ) pe un teren , iar acest ... (vezi toată discuția)
Titlul de propietar MitreaINastase MitreaINastase in situatia in care pe titlu de propietar prenumele a fost trecut gresit de de catre autoritatile care l-au eliberat ce se poate face pentru a se elibera un ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare materiala ContSters78406 ContSters78406 Am un act de donatie din anul 1995. Acum ma interesa sa fac succeiunea pentru acest teren si am mers la un notar care mi-a spus sa iau o adeverinta cu privire ... (vezi toată discuția)