În baza art. 7 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul x, în vederea obţinerii şi stocării în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic. se poate sa refuz prelevarea de probe biologice???daca refuz risc pedeapsa cu suspendare???va multumesc anticipat
IMI ZICE Pagina inexistenta linkul respectiv.am cu suspendare 3 ani si imi mai cere sa fac si adn-ul.pot sa-l refuz???am vazut ca scrie si in lege personelor care li se preleva probe biologice sunt afecatet grav in societate fizic si phsihic.(sau ceva de genu asta nu mai retin)
Nu cred ca puteti refuza.
Daca doriti sa refuzati este recomandabil sa va angajati avocat pentru ca altfel nu puteti avea dreptul la refuz din moment ce exista o hotarare judecatoreasca de condamnare...chiar daca este cu suspendare...
Si ar mai fi de adaugat faptul ca avocatul sa fie foarte atent in caz de refuz pentru a nu se crea o situatie juridca neplacuta pentru dvs...adica sa stie cum sa incerce sa motiveze refuzul si sa aiba timp sa analizeze cazul concret...
Conform legii instanta care il condamna poate dispune aceasta masura.
Cand hotararea va fi definitiva va trebui sa o respecte intrucat se dispune odata cu condamnarea persoanei si nu mai inainte de condamnare.
Se pot gasi si contra argumente dar se poate spune ca va fi excesiv...de greu...ca sa nu se intample asa...