avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... proba adn
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

proba adn

În baza art. 7 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul x, în vederea obţinerii şi stocării în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic. se poate sa refuz prelevarea de probe biologice???daca refuz risc pedeapsa cu suspendare???va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters233402 , utilizator 23:36, 19 Decembrie 2011
Daca faceti parte din categoriile la care se face referire in lege ([ link extern ] .
IMI ZICE Pagina inexistenta linkul respectiv.am cu suspendare 3 ani si imi mai cere sa fac si adn-ul.pot sa-l refuz???am vazut ca scrie si in lege personelor care li se preleva probe biologice sunt afecatet grav in societate fizic si phsihic.(sau ceva de genu asta nu mai retin)
Nu cred ca puteti refuza.
Daca doriti sa refuzati este recomandabil sa va angajati avocat pentru ca altfel nu puteti avea dreptul la refuz din moment ce exista o hotarare judecatoreasca de condamnare...chiar daca este cu suspendare...
Si ar mai fi de adaugat faptul ca avocatul sa fie foarte atent in caz de refuz pentru a nu se crea o situatie juridca neplacuta pentru dvs...adica sa stie cum sa incerce sa motiveze refuzul si sa aiba timp sa analizeze cazul concret...
Depinde care este motivul prelevarii de probe biologice.Ca sa vi se raspunda la aceasta intrebare trebuie citit tot textul.
Conform legii instanta care il condamna poate dispune aceasta masura.
Cand hotararea va fi definitiva va trebui sa o respecte intrucat se dispune odata cu condamnarea persoanei si nu mai inainte de condamnare.
Se pot gasi si contra argumente dar se poate spune ca va fi excesiv...de greu...ca sa nu se intample asa...

Alte discuții în legătură

Obligatii prelevare probe bilogice la pedeapsa suspendare temutu temutu Am o condamnare cu suspendare insa apare urmatoarea masura referitor la prelevarea ADN-lui in hotararea definitiva penala insa nu inteleg cum se poate aplica ... (vezi toată discuția)
Refuzul prelevarea probelor biologice de la inculpaþi în vederea introducerii profilelor genetice în sistemul naþional de date genetice judiciare temutu temutu In primul rand se pedepseste refuzul in acest caz? Pur si simplu nu doresc pentru ca ar afecta grav sansele mele pentru o visa in SUA, de care am nevoie pentru ... (vezi toată discuția)
Art. 7 alin. (1) din legea nr. 76/2008 - refuz temutu temutu Stie careva de ce imi apare urmatoarele in hotarea judecatoareasca : \\"In baza art.7 din Legea nr.76/2008 dispune prelevarea probelor biologice de la ... (vezi toată discuția)