avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Obligatii prelevare probe bilogice la pedeapsa ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Obligatii prelevare probe bilogice la pedeapsa suspendare

Am o condamnare cu suspendare insa apare urmatoarea masura referitor la prelevarea ADN-lui in hotararea definitiva penala insa nu inteleg cum se poate aplica deoarece aceasta este prevazuta doar pentru pedepse cu inchisoare conform legii 76/2008. Sunt norme speciale in acest caz trebuie sa ma prezint undeva? Nu am probatiune si nici un fel de restrictie sunt plecat din tara de aproape 1 an de zile. Stie cineva cum se procedeaza in astfel de cazuri.

Art. 7
(1) Prelevarea probelor biologice de la persoanele condamnate definitiv la pedeapsa inchisorii pentru savarsirea infractiunilor prevazute in anexa este dispusa de instanta de judecata, prin hotararea de condamnare.
(2) Prelevarea probelor biologice de la persoanele prevazute la art. 4 alin. (1) lit. b), in vederea introducerii profilelor genetice in S.N.D.G.J., se realizeaza la eliberarea din penitenciar de personalul medical al penitenciarului, cu sprijinul personalului de paza si in prezenta unui politist, fara nicio alta notificare prealabila din partea instantei de judecata.

In hotarea mea apare:

In baza art.7 din Legea nr.76/2008 dispune prelevarea probelor biologice de la inculpaţi în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Dispune ataşarea la dosar a următoarelor mijloace de probă (după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri" -

Mai interesant e ca sa strecurat o greseala ca nici nu trebuia sa se aplice masura la pedepsele mele unii inculpati din dosar au facut cerere la timp si sa corectat. Dar tot nu vad cum pot aplica aceasta masura conform legii ca nu este prevazut.
Cel mai recent răspuns: MagnoliaM , utilizator 22:29, 27 Iulie 2020
cum ati rezolvat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistemului national de date genetice judiciare - prelevare probe valentinamazilu valentinamazilu buna ziua, in cadrul unei hotarari penale ramase definitve, unul dintre puncte prevede : \"Face aplicarea art. 7 din Legea nr. 76/2008, cu referire la ... (vezi toată discuția)
Art. 7 alin. (1) din legea nr. 76/2008 - refuz temutu temutu Stie careva de ce imi apare urmatoarele in hotarea judecatoareasca : \\"In baza art.7 din Legea nr.76/2008 dispune prelevarea probelor biologice de la ... (vezi toată discuția)
Proba adn ContSters233402 ContSters233402 În baza art. 7 din Legea nr. 76/2008 dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul x, în vederea obţinerii şi stocării în Sistemul Naţional de ... (vezi toată discuția)