avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sistemului National de Date Genetice Judiciare - ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Sistemului National de Date Genetice Judiciare - prelevare probe

buna ziua, in cadrul unei hotarari penale ramase definitve, unul dintre puncte prevede : "Face aplicarea art. 7 din Legea nr. 76/2008, cu referire la inculpatul xyz" . Art. 7
(1) Prelevarea probelor biologice de la persoanele condamnate definitiv la pedeapsa inchisorii pentru savarsirea infractiunilor prevazute in anexa este dispusa de instanta de judecata, prin hotararea de condamnare.
(2) Prelevarea probelor biologice de la persoanele prevazute la art. 4 alin. (1) lit. b), in vederea introducerii profilelor genetice in S.N.D.G.J., se realizeaza la eliberarea din penitenciar de personalul medical al penitenciarului, cu sprijinul personalului de paza si in prezenta unui politist, fara nicio alta notificare prealabila din partea instantei de judecata.
daca executarea pedepsei a fost suspendata sub supraveghere, unde si de catre cine se realizeza prelevarea acestor probe? multumesc
Cel mai recent răspuns: MagnoliaM , utilizator 22:30, 27 Iulie 2020
cum ati rezolvat ? Va rog , am aceiasi problema

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii prelevare probe bilogice la pedeapsa suspendare temutu temutu Am o condamnare cu suspendare insa apare urmatoarea masura referitor la prelevarea ADN-lui in hotararea definitiva penala insa nu inteleg cum se poate aplica ... (vezi toată discuția)
Art. 7 alin. (1) din legea nr. 76/2008 - refuz temutu temutu Stie careva de ce imi apare urmatoarele in hotarea judecatoareasca : \\"In baza art.7 din Legea nr.76/2008 dispune prelevarea probelor biologice de la ... (vezi toată discuția)
Solutie recurs cernatelena1989 cernatelena1989 Prietenul meu a fost implicat intr-un dosar penal priviind traficul de droguri din care s-a ales cu o pedeapsa de 6 luni cu suspendare. In urma recursului ... (vezi toată discuția)