avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Refuzul prelevarea probelor biologice de la inculpaþi ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Refuzul prelevarea probelor biologice de la inculpaþi în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naþional de Date Genetice Judiciare

In primul rand se pedepseste refuzul in acest caz? Pur si simplu nu doresc pentru ca ar afecta grav sansele mele pentru o visa in SUA, de care am nevoie pentru munca.

Stie careva de ce imi apare urmatoarele in hotarea judecatoareasca :

"In baza art.7 din Legea nr.76/2008 dispune prelevarea probelor biologice de la inculpaţi în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Dispune ataşarea la dosar a următoarelor mijloace de probă (după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri" - Citat din Hotararea Judecatoareasca care a fost atataca de DIICOT dar recursul DIICOT a fost respins si a ramas valabila prima instanta.

Din cate am citit art.7 poate fi aplicat doar pentru infractiunile din ANEXA.
Am fost in arest preventiv insa am fost eliberat fara a mi se lua ADN-ul.

XX la pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 10 luni închisoare.În baza art.81, 82 C.p. suspendă condiţionat executarea pedepsei de mai sus pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 10 luni.În baza art.350 al.3 lit.b C.p.p.dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză.

Pentru urmatoarele infractiuni :
Legea 194/2011 si nr.39 din 21 ianuarie 2003

Nici una de mai sus nu se regasesc in ANEXA legii art. 7 alin. (1) din Legea nr. 76/2008. Ce pot face in acest caz? Nu este normal sa mi se ceara asa ceva. Unii din dosar au fost cercetati pentru trafic de droguri care apare in anexa insa nimic despre legea de care am fost acuzat eu.

Ce pot face in acest caz. Eu sunt plecat de ceva timp in strainate si stiu vor preleva probele biologice. Ce obligatii am?

Alte discuții în legătură

Art. 7 alin. (1) din legea nr. 76/2008 - refuz temutu temutu Stie careva de ce imi apare urmatoarele in hotarea judecatoareasca : \\"In baza art.7 din Legea nr.76/2008 dispune prelevarea probelor biologice de la ... (vezi toată discuția)
Refuzul prelevarea probelor biologice de la inculpaþi în vederea introducerii profilelor genetice în sistemul naþional de date genetice judiciare blackfriday blackfriday In baza art.7 din Legea nr.76/2008 dispune prelevarea probelor biologice de la inculpaţi în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naţional ... (vezi toată discuția)
Obligatii prelevare probe bilogice la pedeapsa suspendare temutu temutu Am o condamnare cu suspendare insa apare urmatoarea masura referitor la prelevarea ADN-lui in hotararea definitiva penala insa nu inteleg cum se poate aplica ... (vezi toată discuția)