Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →
Sunt asociat unic al unui SRL iar mama mea este administratorul societatii.Doresc sa schimb sediul social din Bucuresti in alta localitate.As dori sa stiu daca mut sediul social in apartamentul parintilor mei ce acte am nevoie?Imi este suficient doar actul de proprietate al casei, trebuie sa fac contract de comodat sau de ce as avea nevoie?
[/quot
1) Pentru a muta sediul social in alta localitate in primul rand va trebui sa mergeti la Registrul comertului unde urmeaza sa va mutati sa faceti rezervarea de denumire.
[ link extern ]
2) Dupa ce aveti acest act, intocmiti Decizia asociatului unic prin care hotarati schimbarea sediului din Bucuresti in localitatea X, intocmiti un contract de comodat sub semnatura privata intre societate si proprietar, actualizati actul constitutiv cu noua adresa a sediului.
Urmeaza sa depuneti un dosar la ANAF pentru a va elibera certificatul si adeverinta de sediu. Acest dosar trebuie sa cuprinda cerere, actul constitutiv actualizat, contract de comodat si documentele de proprietate, timbre fiscale.(dureaza 2 zile eliberarea)
Dupa ce ridicati de la ANAF Certificatul si adeverinta va prezentati din nou la Registru cu toate socumentele cuprinse in link-ul de onrc .
Bafta!