avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale schimbare sediu social SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

schimbare sediu social SRL

Sunt asociat unic al unui SRL iar mama mea este administratorul societatii.Doresc sa schimb sediul social din Bucuresti in alta localitate.As dori sa stiu daca mut sediul social in apartamentul parintilor mei ce acte am nevoie?Imi este suficient doar actul de proprietate al casei, trebuie sa fac contract de comodat sau de ce as avea nevoie?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:57, 17 Decembrie 2011
daca mama este proprietara va trebuie un contract de comodat pe care il inregistrati la Administratia financiara si apoi la Registrul Comertului .Contractul de comodat trebuie incheiat cu mama dumneavoastra la notariat sau dactilografiat si semnat personal.
Aveti aici toate detaliile [ link extern ]
Pentru informatii suplimentare apelati la Registrul Comertului din localitatea in care doriti sa aveti sediul social.
Trebuie sa faceti o Hotarare a Asociatului Unic in cazul dvs- AGA in care hotarati schimbarea sediului, pentru sediul va trebuie act proprietate si comodat facut intre scoietate si prorietari- il puteti atesta la un avocat acest contract; La Registrul Comertului din acea localitate va va lamuri. Se poate sa trebuiasca sa fie mutata intreaga societate la Registrul Comertului din acea localitate....; asta verificati cu cei de acolo
michil a scris:

Sunt asociat unic al unui SRL iar mama mea este administratorul societatii.Doresc sa schimb sediul social din Bucuresti in alta localitate.As dori sa stiu daca mut sediul social in apartamentul parintilor mei ce acte am nevoie?Imi este suficient doar actul de proprietate al casei, trebuie sa fac contract de comodat sau de ce as avea nevoie?
[/quot

1) Pentru a muta sediul social in alta localitate in primul rand va trebui sa mergeti la Registrul comertului unde urmeaza sa va mutati sa faceti rezervarea de denumire.
[ link extern ]

2) Dupa ce aveti acest act, intocmiti Decizia asociatului unic prin care hotarati schimbarea sediului din Bucuresti in localitatea X, intocmiti un contract de comodat sub semnatura privata intre societate si proprietar, actualizati actul constitutiv cu noua adresa a sediului.
Urmeaza sa depuneti un dosar la ANAF pentru a va elibera certificatul si adeverinta de sediu. Acest dosar trebuie sa cuprinda cerere, actul constitutiv actualizat, contract de comodat si documentele de proprietate, timbre fiscale.(dureaza 2 zile eliberarea)
Dupa ce ridicati de la ANAF Certificatul si adeverinta va prezentati din nou la Registru cu toate socumentele cuprinse in link-ul de onrc .
Bafta!
Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile dvs.

Alte discuții în legătură

Reziliere contract comodat pe sediu social_as.unic claudia_d claudia_d Buna ziua, Pentru a rezilia/inceta un contract de comodat pe sediu social cu acordul partilor, ce pasi sunt necesari? trebuie depus la ORC? Ce alte costuri, ... (vezi toată discuția)
Schimbare adresa sediu social lucabuluca lucabuluca Acum un an de zile eu si prietenul meu am deschis o firma. In iunie 2008 eu am iesit din firma , prietenul meu ramanand asociat unic. La sfarsitul lunii august ... (vezi toată discuția)
Sediu social sorincapitanescu sorincapitanescu Buna ziua, Vreau sa schimb sediul social al societatii (firma infiintata in 1998). Noul sediu social al societatii vreau sa-l mut la apartamentul pe care il ... (vezi toată discuția)