avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale schimbare adresa sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

schimbare adresa sediu social

Acum un an de zile eu si prietenul meu am deschis o firma. In iunie 2008 eu am iesit din firma , prietenul meu ramanand asociat unic. La sfarsitul lunii august firma si-a incetat activitatea, actele fiind depuse la Reg. Comertului. Fiind sediul social pe adresa mea, datorita unor probleme personale am hotarat ca sa schimbam sediul pe alta adresa. Prietenul meu a incheiat un contract de comodat cu cineva pe timp de trei luni. Ce se intampla dupa ce expira contractul de comodat? Si cand este declarata firma inactiva in Monitorul Oficial? Data la care si-a incetat activitatea este de 1.09.2008. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 17:12, 27 Octombrie 2008
Pai daca a incheiat un contract de comodat cu altcineva, atunci a mutat si sediul. Deci nu mai aveti nici o treaba.
Cand expira comodatul, daca vreti il prelungiti daca nu,nu.
Ati facut demersurile la Registru ca firma sa fie declarata fara activitate?
Da, s-au facut demersurile necesare la Reg. Comertului. Firma nu mai are activitate de la 01.09.2008. Vreau sa stiu ce se intampla cu firma at. cand expira contractul, mai ales ca prietenul meu nu doreste sa prelungeasca contractul. El vrea sa scape de aceasta firma pt. ca a dat faliment.
Practic nu prea se intampla nimic. O gramada de firme au sediul expirat.
Nu mai aveti nici o treaba , insa rugati prietenul sa va puna la dispozitie actele de la Oficiul Registrului Comertului ca v-ati retreas din firma si ca a schimbat sediul social. Abia atunci totul este in regula !

Alte discuții în legătură

Decizie asociat unic cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, Am urmatoarea situatie: 1. trebuie inchis un punct de lucru al societatii, care nu mai functioneaza de anul trecut si pentru care nu a mai fost ... (vezi toată discuția)
Anulare contract comodat lucyal lucyal Ma numesc lucica sunt din husi - vaslui. Acum 2 ani am dat una din camerele mele cu drept de folosinta ca sediu pentru o firma, COMODAT , gratis fara plata ... (vezi toată discuția)
Sediu social schimbat de 1an si jumatate roxana10 roxana10 buna seara am si eu o intrebare am avut o firma cu cineva am cesionat actiunile iar asociata fosta a vindut firma sediul social a fost la parinti mei acasa ... (vezi toată discuția)