suciu_diana a scris:
Buna seara,
....
Va intreb:
1. este legala conditia confidentialitatii consultarii documentului de catre reprezentanti si este corect ca ei au ales anumiti angajati care sa citeasca ?
2. cat de mult de "negociaza" regulamentul intern?
3. Cum trebuie adus la cunostinta angajatilor acest document sid e catre cine - de angajator sau de catre reprezentanti? Avand in vedere ca angajatorul are obligatia informarii despre el, cat trebuie sa faca el si cat angajatii? In situatia data rolul reprezentantilor inceteaza odata cu consultarea documentului?
4. Cat de corecta este ideea extrasului?
5. Pot angajatii sa fie sanctionati ca urmare a neluarii lui la cunostinta timp de 3 saptamani?
1. Nu este legala conditia confidentialitatii R.I. acesta
se aduce la cunoştinţă salariaţilor prin grija angajatorului şi îşi produce efectele faţă de salariaţi din momentul încunoştinţării acestora.
2. Nu exista un anumit termen in care se poate efectua consultarea sindicatului sau a reprezentantilor salariatilor de catre angajator cu privire la prevederile R.I., insa intocmirea regulamentului intern la nivelul fiecărui angajator se realizează în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a Codului Muncii sau de la data dobândirii personalităţii juridice a angajatorilor noi infiintati.
3. Obligatia de informare a salariaţilor cu privire la conţinutul regulamentului intern incumba angajatorului . Aceasta poate fi indeplinita prin semnarea de catre salariati a unui tabel de luare la cunostinta de prevederile acestuia.
4. Rolul sindicatului sau al reprezentantilor ia sfarsit la adoptarea R.I. de catre angajator.
5. Nu este corecta ideea extrasului , salariatii trebuie sa ia la cunostinta de intregul Reg.Intern
6. Daca nu au luat la cunostinta de R.I., atunci acesta nu-si produce efectele fata de salariatii respectivi.