avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctiune disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctiune disciplinara

cum pot face dovada ca un salariat a luat la cunostinta de Regulamentul intern afisat la avizier?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 15:13, 8 Septembrie 2009
Prin semnatura lui pe un tabel intocmit cu salariatii care au luat la cunostinta de prevederile R.I.

Regulamentul intern se aduce la cunoştinţă salariaţilor prin grija angajatorului şi îşi produce efectele faţă de salariaţi din momentul încunoştinţării acestora.
Daca acesta a semnat ca a luat la cunostinta de prevederile respective, atunci totul e o.k. - nu puteti insa dovedi ca l-a citit pur si simplu la avizier...
Probabil ca foarte greu ... doar daca in fisa postului sau in contractul individual de munca sta in mod explicit, ca angajatul trebuie sa citeasca afisierul si exista o dovada, ca s-a afisat.
Nu exista dovada ca l-a citit; pot eventual redacta un proces verbal de afisare?cine sa-l semneze?
In momentul incheierii unui CIM i se da viitorului salariat sa citeasca si CCM aplicabil si R.I. si va semna ca a luat la cunostinta de acestea.

Alte discuții în legătură

Regulament intern pati pati Buna ziua Exista obligatia semnarii regulamentului intern de catre angajati? Daca nu, cum facem dovada ca le-a fost adus la cunostiinta? Este suficienta ... (vezi toată discuția)
Temei de drept sanctiune disciplinara costel58 costel58 Pot fi folosite ca temei de drept pentru sanctiuni disciplinare(inclusiv suspendare pe perioada cercetarii disciplinare) doar articole din Regulamentul de ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare regulament intern ginnyy ginnyy ce pot face daca salariatii refuza semnarea regulamentului intern? abaterea nu e mentionata in regulament ca fiind una ce poate atrage santiunea disciplinara (vezi toată discuția)