avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA non UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA non UE

Buna seara,
Am o factura de achizitii din Turcia. Puteti sa imi spuneti va rog frumos in ce rubrica trebuie sa inregistrez TVA aferent in Jurnalul de cumparari si in Decl.300?
Ce presupune din punct de vedere contabil un TVA platit deja in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 05:31, 16 Decembrie 2011
In jurnalul de cumparari Achizitii de bunuri si servicii din tara si importuri de bunuri taxabile
In D 300 la rd 21 achizitii de bunuri si servicii taxabile cu cota de 24%
Documentul este DVI
Inregistrari
371=401-marfa importata
371=401 ch de transport
371=446 taxe vamale
4426=5121 plata tva
446=5121 plata taxe
Dreptul de deducere a tva in baza art 146 Condiţii de exercitare a dreptului de deducere alin1) Pentru exercitarea dreptului de deducere a taxei, persoana impozabilă trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
c) pentru taxa achitată pentru importul de bunuri, altele decât cele prevăzute la lit. d), să deţină declaraţia vamală de import sau actul constatator emis de organele vamale, care să menţioneze persoana impozabilă ca importator al bunurilor din punctul de vedere al taxei, precum şi documente care să ateste plata taxei de către importator sau de către altă persoană în contul său. Importatorii care deţin o autorizaţie unică pentru proceduri vamale simplificate eliberată de alt stat membru sau care efectuează importuri de bunuri în România din punct de vedere al TVA, pentru care nu au obligaţia de a depune declaraţii vamale de import, trebuie să deţină o declaraţie de import pentru TVA şi accize;
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2011
Carmen Jurubita, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura care contine 4426 din vama OOANA1977 OOANA1977 Buna seara as vrea sa va intreb cum se inreg o facture care contine tva platit in vama si taxe vamale la taxe vamale am optiune de tva 24%, iar la tva 4426 ... (vezi toată discuția)
Deducere tva in vama croitoru raluca croitoru raluca buna ziua ma confrunt cu o problema legata de deducerea tva in vama. mai precis am avut import din norvegia cei din vama au calculat gresit tva iar noi am ... (vezi toată discuția)
Decontul de tva bebitza2003 bebitza2003 Buna ziua!!!! Am o mare rugaminte la dumneavoastra...daca ma puteti ajuta bineinteles.. Firma este platitoare de TVA. Ce inregistrari contabile se fac pentru ... (vezi toată discuția)