Solutie: Admite apelul desfiinþeaza sentinþa civilã apelatã ºi trimite cauza spre rejudecare primei instanþe. definitivã cu recurs in 15 zile de la comunicare
Buna ziua.....imi poate spune cineva daca aceasta solutie a Tribunalului este in favoarea mea (cel putin moral?). fac mentiunea ca eu am facut in apel tribunal deoarece cu toate probele in favoarea mea, dupa 2 ani de proces....instanta (judecatoria ) a decis ca scorul este egal 0-0.
Va multumesc si va doresc sarbatori fericite .
Este in favoarea dvs in sensul ca se va judeca din nou la judecatorie. Instanta de apel a considerat ca judecatoria a procedat gresit si a trimis cauza sa o rejudece.
Sa inteleg ca urmatoarea "solutie" a instantei nu are cum sa fie la fel ca prima.....cel putin sper macar la unul din capetele de cerere....Multumesc anticipat
În principiu, dvs fiind apelant, puteți spune că ați câștigat această rundă.
Totuși, este necesar să fiți atent la anumite chestiuni: conform Codului de Procedură Civilă - dispozițiile privitoare la judecarea apelului, rejudecarea nu se dispune pur și simplu, ci se arată, în motivarea acesteia, considerentele pe care s-a bazat această decizie.
Foarte importantă pentru conturarea cadrului în care se va rejudeca fondul, o reprezintă îndrumarea dată de instanța de apel, care este obligatorie pentru cea de fond.
Astfel, ultima teză a Art. 297, alin 1 Cod de procedură civilă prevede: Dezlegarea dată problemelor de drept de către instanţa de apel, ca şi necesitatea administrării unor probe sunt obligatorii pentru judecătorii fondului.
Prin urmare, la astfel de situații este necesar ca dvs să fiți atent atunci când vă structurați argumentațiile la fond. Citiți cu atenție, deci, motivarea deciziei date.