Dupa noul cod al muncii perioada de contributie la fondul de somaj trebuie sa fie de 12 luni? Nu am decat 6 luni , am intrerupt 4 luni. As putea sa-mi platesc eu pentru cele 4 luni din urma pentru a obtine somaj? Disponibilizarea se face in masa, angajatorul este obligat sa ne dea salarii compensatorii?
Va multumesc anticipat
Somajul este reglementa de Legea 76/2002 si nu de codul muncii.
Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa aveti realizat un stagiu de cotizare de 12 luni in ultimile 24 de luni de la depunerea cerereii.
Nu puteti plati din urma.
Salariile compensatorii se acorda numai daca sunt prevazute in CCM aplicabil, RI sau CIM, altfel angajatorul nu are aceasta obligatie.
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj stagiul de cotizare la somaj trebuie sa fie de 12 luni in ultimele 24 de luni.
2. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
In ultimele 24 de luni nu am decat 9 luni ca restul am fost in somaj, as vrea sa platesc eu inca 3 luni. A.J.O.F.M nu se ocupa cu asa ceva ramane A.N.A.F. Dar pot plati?
Somaj
ContSters267190
Am lucrat 4 ani continuu la o societate din 01 dec 2007 dupa care am fost trimisa in somaj prin restructurare de post 16 noi.2011. Am primit somaj 9 luni pana ... (vezi toată discuția)