avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... medierea conflictului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

medierea conflictului de munca

Au aparut cumva norme de aplicare pentru lg.62/2011? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:29, 18 Decembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Nici nu este prevazut asa ceva in cuprinsul legii ... Pentru medierea conflictelor individuale de munca sunt aplicabile prevederile art. 73 alin. (2) din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, cu modificarile si completarile ulterioare.
Art. 176
(1) Modalitatea de infiintare, organizare si functionare a Oficiului de Mediere si Arbitraj al Conflictelor Colective de Munca va fi reglementata prin hotarare a Guvernului, ce va fi adoptata in cel mult 90 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei legi.
(2) In cadrul Oficiului de Mediere si Arbitraj al Conflictelor Colective de Munca vor fi constituite corpul de mediatori si corpul de arbitri ai conflictelor colective de munca.

-Multumesc freeelis, despre situatia asta era vorba. Lucrez la procedura de lucru privind medierea conflictului de munca. Asta este.....bugetarului i se cere sa faca de toate.
Nu imi este usor deloc.
Din cate stiu ,exista un proiect in acest sens ...
[ link extern ]
Multumesc. Problema e ca din cate stiu nu pot aplica o lege a caror norme de aplicare nu sunt publicate. Si totusi de la data publicarii Lg.62/2011 au trcut deja 7 luni.

Alte discuții în legătură

Mediere sau nu in cazul conflictelor de munca? ct25exs ct25exs Mi se pare mie sau este un conflict intre legea 168 priv. conflictele de munca si legea 62, a dialogului social, in ceea ce priveste medierea? Si care dintre ... (vezi toată discuția)
Conflictele de munca se supun medierii ? tomamirela tomamirela Buna ziua, daca exista un conflict de munca el va obliga reclamantul sa apeleze la un cabinet de mediere ? De regula reclamantul este fostul angajat care de ... (vezi toată discuția)
Oficiul de mediere si arbitraj al conflictelor colective de munca de pe langa ministerul muncii, familiei si protectiei sociale @bogdan @bogdan A aparut HG care trebuie sa infiinteze oficiul de mediere si arbitraj? Daca nu a aparut, conform caror acte normative se poate realiza o mediere/arbitraj in ... (vezi toată discuția)