avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna -pensionar militar angajat la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna -pensionar militar angajat la societate comerciala

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea speta>
Cum se calculeaza perioada de Concediu de odihna pentru un pensionar militar angajat la o scocietate comerciala ?
Se ia sau nu in calcul vechimea pentru activitatea desfasurata in cadrul armatei, avand in vedere ca in cadrul societatii perioada de CO depinde de vechimea in munca?
Multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 10:11, 16 Decembrie 2011
Depinde de regulamentele interne ale firmei. Legea nu impune acordarea dreptului de CO in functie de vechimea in munca.
In contractul individual de munca trebuie sa aveti specificat cate zile de concediu de odihna aveti. Daca societatea are peste 21 de angajati, durata concediului de odihna este mentionata si in contractul colectiv de munca. Nu are relevanta calitatea de pensionar militar in acordarea concediului de odihna. Este posibil ca pentru o anumita vechime sa fie stabilite zile suplimentare, dar nu este obligatoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna cineva2009 cineva2009 buna ziua As vrea sa stiu cate zile de concediu se acorda pt vechime de 13-14 ani va multumesc (vezi toată discuția)
Cate zile de concediu de odihna se vor acorda ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rugam sa ne ajutati cu un raspuns privind urmatoarea situatie: - la data de 28.06.2018 s-a inregistrat la ITM un Contract colectiv de munca - ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna perioada determinata andreea09 andreea09 Buna !Am si eu o intrebare :sunt angajata la o firma pe perioada determinata 1.09.08-31.08.09 in locul unei persoane care e in concediu de cresterere a ... (vezi toată discuția)