avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna

buna ziua
As vrea sa stiu cate zile de concediu se acorda pt vechime de 13-14 ani
va multumesc
Cel mai recent răspuns: MMARI , utilizator 22:04, 6 Octombrie 2009
Studiati prevederile Contractului colectiv de Munca de la societatea unde sunteti salariat.
Legal concediul de odihna are minum 21 de zile lucratoare. daca firma unde lucrati are Contract Colectiv de Munca este posbil ca pentru vechimea in munca sa se mai acorde zile suplimentare de concediu.
Buna ziua. Concediul de odihna este de minim 21 zile lucratoare. Depinde de domeniul in care lucrati. Este posibil ca in contractul colectiv la nivel de ramura sau cel la nivel de unitate sa fie prevazute zile de concediu suplimentare.
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
pakos, utilizator
Depinde de prevederile inscrise in CCM la nivel de unitate.
Daca acesta nu exista atunci se iau in calcul prederile din CCM unic la nivel national, respectiv art. 56 (1) - "Salariatii au dreptul in fiecare an calendaristic la un concediu de odihna platit, de minim 21 zile lucratoare."
Art. 58 - Prin CCM la la celelalte niveluri, se vor stabili criteriile pe baza carora salariatii sa beneficieze de concediile de odihna anuale si de concediile de odihna suplimentare mai mari.

CCM la celelalte niveluri se refera la nivel de ramura, la nivel de subramura sau la nivel de unitate.
Concediile de odihna suplimentare sunt cele care se acorda salariatilor incadrati in grade de invaliditate (+ 3 zile), la salariatii nevazatori (+ 6 zile), sau la cei care desfasoara activitate in conditii deosebite (+ min. 3 zile).
In CCM la nivel de unitate aveti transele cu anii de vechime,functie de care se acorda un numar de zile de concediu de odihna,daca nu sunt alte prevederi legale,aveti 21 zile.

De exemplu,la romtelecom pentru 11-17 ani =25 zile de concediu art 57 din CCM romtelecom, [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
Angela D, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Numar zile concediu pup_me pup_me Buna, sunt angajata din 15 ianuarie 2006 pana in 01.12.2008 cu pauza o luna si apoi din 01.01.2009 m-am reangajat , as vrea sa stiu cate zile de concediu mi ... (vezi toată discuția)
Dreptul la concediul de odihna solomcarmendamiela solomcarmendamiela Va rog sa-mi spuneti cate zile de CO are dreptul unangajat. Conf. Contractului unic pe tara stiu ca 21de zile. V-as ruga daca se poate sa-mi spuneti cate zile ... (vezi toată discuția)
Concediu marinica71 marinica71 la cate zile de concediu am dreptul daca am 17 ani vechime? (vezi toată discuția)