avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Consecinte desfacere CM- abatere disciplinara grava
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Consecinte desfacere CM- abatere disciplinara grava

buna ziua,

as dori daca se poate sa primesc cateva raspunsuri :

pe scurt :

-am delapidat de la fostul loc de munca o suma mare de bani ~ 300.000 ron
-jumatate din prejudiciu l-am inapoiat deja, iar pt diferenta am ajuns la o intelegere cu angajatorul pt plata in rate lunare.
-contractul de munca mi-a fost desfacut pentru aceasta abatere disciplinara grava.

intrebarile mele sunt :

-cum ma va afecta pe viitor in gasirea unui job, in ce documente necesare angajarii apar aceste lucruri?
-pot beneficia de somaj?
-am inteles ca firma a depus o reclamatie la politie insa au trecut peste 3 luni de la
data depunerii reclamatiei si inca nu am fost contactat de autoritati, cat timp poate
sa mai treaca pana ma vor contacta?
-care este pedeapsa maxima care mi se poate aplica?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:56, 16 Ianuarie 2012
snak3 a scris:

....
intrebarile mele sunt :

-cum ma va afecta pe viitor in gasirea unui job, in ce documente necesare angajarii apar aceste lucruri?
-pot beneficia de somaj?
-am inteles ca firma a depus o reclamatie la politie insa au trecut peste 3 luni de la
data depunerii reclamatiei si inca nu am fost contactat de autoritati, cat timp poate
sa mai treaca pana ma vor contacta?
-care este pedeapsa maxima care mi se poate aplica?

multumesc!

1. Depinde de mentalitatea viitorului angajator daca ia in considerare sau nu acest lucru ... acesta poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.

2. Concedierea pe motive disciplinare nu va da posibilitatea sa beneficiati de somaj.

3. Pentru ce infractiune s-a depus plangerea penala?
1. noul angajator este obligat sa-mi ceara actul de desfacere a contractului de munca de la fostul loc de munca?
3.nu am vazut plangerea, nu stiu decat ca s-a facut,

acuzatile care cred ca mi pot fi aduse sunt : delapidare, fals in acte (chitante), neprezentarea la solicitarea sefului ierarhic(nu cred ca e o infractiune, am fost chemat dimineata la servici si nu ne-am intalnit decat seara cand l-am chemat eu in alta locatie)

care considerati ca e pedeapsa care e cel mai probabil sa mi se aplice??? am de gand sa mi recunosc fapta si cum ziceam am inapoiat cam 52% din prejudiciu
Nu este obligat sa va solicite acest lucru ... pedeapsa pentru delapidare este închisoare de la unu la 15 ani.... insa este posibil sa scapati cu suspendare, daca nu aveti cazier, sunteti la prima abatere de acest gen si , in plus, ati achita si peste 50% din prejudiciu ...
este intradevar prima abatere, dar pt modificarea chitantelor nu se poate sa fie aplicata inca o pedeapsa???

sunt oarecum ingrijorat si de faptul ca inca nu m-au contactat organele abilitate

urmez si niste sedinte cu un psiholog, credeti ca m-ar putea ajuta in instanta daca mi-ar elibera o adeverinta in acest sens?
Se poate aplica o pedeapasa si pentru infractiunea de fals in inscrisuri .. daca nu a fost sesizata politia sau parchetul atunci nu va fi angajata raspunderea penala.
In schimb , repararea pagubei patrimoniale constituie circumstanta atenuanta judiciara.

Alte discuții în legătură

Desfacerea contractului de munca pentru indisciplina! anonim69! anonim69! Buna ziua, am comis o fapta grava la locul de munca si urmeaza sa se prezinte o comisie de disciplina saptamana viitoare pentru investigatii! Cel mai probabil ... (vezi toată discuția)
Delapidare 40000 lei Mela213 Mela213 Buna ziua, Prietena mea este acuzata de delapidare de catre firma la care lucra in 2009.A recunoscut fapta in 2009, a vrut sa si plateasca prejudiciul, in ... (vezi toată discuția)
Fals in acte si delapidare? andreivancea andreivancea Buna seara, Am fost angajat la un S.C. in calitate de agent de vanzari si am falsificat niste chitante, suma lor nefiind mai mare de 5-6000 de lei. ... (vezi toată discuția)