avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacerea contractului de munca pentru indisciplina!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacerea contractului de munca pentru indisciplina!

Buna ziua, am comis o fapta grava la locul de munca si urmeaza sa se prezinte o comisie de disciplina saptamana viitoare pentru investigatii! Cel mai probabil o sa imi desfaca contractul de munca pentru abatere disciplinara cu I sau ce articol e in sensul asta, nu stiu exact! Ideea e ca nu o sa fac contestatie, deoarece constientizez foarte bine fapta, o recunosc si mi-o asum! Dar vreau sa stiu daca apare undeva la itm sau in alta parte conditiile in care mi s-a desfacut contractul de munca, daca voi mai avea dreprul de munca si daca viitorii angajatori pot cedea conditiile in care mi s-a desfacut cuntractul de munca de catre actualul angajator! Adica totusi nu se poate face nimic in sensul asta? Daca cineva a gresit, nu i se mai poate acorda nici o sansa sa isi faca un viitor mai departe? Nu mai avem nici un drept de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 30 Iunie 2017
1. Temeiul de drept (articolul din Codul Muncii) privind incetarea c.i.m. va figura :
- in REVISAL - registrul general a salariatilor - transmis /depus la ITM de catre angajator.
- in adeverinta de vechime eliberata de angajator la solicitarea scrisa a fostului slariat.

2. Incetarea c.i.m. in bazaa unui anumit articol din Codul Muncii nu ar trebui sa afecteze o viitoare angajare a fostului salariat.
Important ar fi sa primeze aptitudinea si capacitatea profesionala a fostului salariat de a-si indeplini atributiile corespunzatoare la noul loc de munca.

Viitorul angajator poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.
Deci eu lucrez in banca, am adus prejudicii unor clienti, care nu au facut plangere dar face plangere banca. Prejudiciile au fost recuperate integral. Ce riscuri sunt? Risc sa fac puscarie?
Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?
Despre ce plangere este vorba ?
Imi face plangere penala! Nu stiu exact!

Alte discuții în legătură

Facturare in detrimentul societatii angajatoare mariamihaelailie mariamihaelailie Buna ziua, Un salariat - Asistent de vanzari, al unei societati a facturat un client, la cererea verbala a unui alt salariat-Agent de Vanzare, niste ... (vezi toată discuția)
Consecinte desfacere cm- abatere disciplinara grava snak3 snak3 buna ziua, as dori daca se poate sa primesc cateva raspunsuri : pe scurt : -am delapidat de la fostul loc de munca o suma mare de bani ~ 300.000 ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca veronica24 veronica24 Doresc sa stiu cat de mult ma afecteaza daca am o decizie de desfacere disciplinara a contractului de munca la o noua angajare ? (vezi toată discuția)