avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hotarare irevocabila pe fond?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hotarare irevocabila pe fond?

Buna seara

As vrea sa stiu daca este normal sa primesc o hotarare irevocabila si sa nu am dreptul la recurs in conditiile prezentate mai jos.
Mentionez ca eu sunt paratul si am primit o chemare in judecata din partea asociatiei de proprietari insa nu m-am prezentat la primul termen si de atunci nu am mai primit nici o citatie.

Multumesc

Obiect dosar: pretenţii
Materia juridicã: Civil
Stadiu procesual: Fond
Părţi: ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI NR....... - REPREZ. PRIN .......... : Reclamant
.................. : Pârât

TERMENE DE JUDECATÃ:

11/10/2011 Amână cauza
Solutie: Pune în vedere reprezentantului reclamantei să depună la dosar înscrisuri din care să rezulte faptul că pârâtul din prezenta cauză este proprietarul apartamentului nr........ Amână judecarea cauzei la data de 22 noiembrie 2011, pentru când se va cita pârâtul, cu copie de pe precizările depuse de către reclamantă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 11 octombrie 2011
22/11/2011 Amână pronunţarea
Solutie: Amână pronunţarea pentru data de 29.11.2011. Pronunţată în şedinţă publică azi, 22 noiembrie 2011
29/11/2011 Amână pronunţarea
Solutie: Amână pronunţarea pentru data de 06.12.2011. Pronunţată în şedinţă publică azi, 29 noiembrie 2011.
06/12/2011 Admite cererea
Solutie: Admite cererea, astfel cum a fost modificată.. Obligă pârâtul ......... la plata către reclamantă a sumei de 552,51 lei, reprezentând cota – parte de 20% din valoarea de termoizolare a apartamentului. Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 06.12.2011.
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2011
blitzmate, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 16:45, 17 Decembrie 2011
da, conform "micii reforme" -legea 202/2010 sentintele pronuntate in cauze ce au ca obiect creante de pana la 2.000 lei, inclusiv sunt irevocabile in prima instanta, cu toate acestea daca va incadrati in conditiile strict prevazute de codul de proc civ. puteti ataca sentinta prin revizuire sau contestatie in anulare
Cab.Av.Doroiman Camelia, Avocat
Da este o procedura legala de simplificare si scurtare a solutionarii actiunilor ce se judeca
Culpa va apartine ,pe de o parte pentru acumularea de restante in cadrul asociatiei de proprietari si pe de alta parte pentru dezinteresul de a participa la termenul comunicat prin citatie
Aveti noroc mare ca nu ati fost obligat si la plata de cheltuieli de judecata
Multumesc pentru raspunsuri, insa sunt sigur ca dupa ce voi pierde cateva ore cautand prin codul de procedura civila voi afla ca nu indeplinesc conditiile despre care vorbiti.

Din pacate nu a fost un "dezinteres" ci nu am putut fi in localitate la primul termen... eram convins ca voi primi citatie pentru al doilea termen si imi voi putea sustine punctul de vedere...
Iar suma despre care se presupune ca o datorez nu reprezinta restante la intretinere ci contravaloarea unor lucrari facute de asociatie in cardasie cu firma constructoare, lucrari cu care eu nu am fost de acord la pretul impus de ei.

Dar asa e in Romania...

blitzmate, utilizator
Intr-un porces se trimite, de regula, doar o citatie: la deschiderea lui, pentru termenele urmatoare fiecare parte, daca nu a putut veni la proces se inteseaza la tribunal, sau chiar pe net, pe portalul instanteleor de judecata ([ link extern ]
Citatii se trimit din nou doar daca instanta nu a hotarat un termen la ultima infatisare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen preschimbat? Mioara57 Mioara57 25/11/2011 Termen intermediar Solutie: Respinge cererea de preschimbare a termenului formulată de reclamantul Sindicatul Independent al Învăţământului ... (vezi toată discuția)
Achiesare ContSters163072 ContSters163072 poate fi revocat -pe revocatorie-un partaj prin care paratul [b][u]achieseaza[/u][/b] la cererea reclamantului intr-un partaj devalmas, respectiv paratul ... (vezi toată discuția)
Executare silita se mai poate face ceva bbu2005 bbu2005 14.04.2017 Ora estimata: 11:30 Complet: C.VII. civil Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de reclamanta SC PREGOTERM SA, ... (vezi toată discuția)