avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decret-Lege nr. 118/1990 - drepturi sot supravietuitor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decret-Lege nr. 118/1990 - drepturi sot supravietuitor

Tatal meu a beneficiat de prevederile decr.118/1990 pana la data de 16.02.2011 cand a decedat.Mama,pensionara,sotia defunctului,beneficiaza sau nu de aceleasi drepturi?
Cel mai recent răspuns: daxela , utilizator 08:35, 18 Decembrie 2011
buna seara
Decretul - Lege 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurata cu incepere de la 6 martie 1945, precum si celor deportate in strainatate ori constituite in prizonieri
art.3(2) In cazul celor decedati, urmasii acestora au dreptul la pensie de urmas in conditiile legii, cu luarea in calcul a vechimilor stabilite potrivit prezentului decret-lege.
Buna ziua,
Multumesc pentru raspunsul dat.Intrebarea mea este urmatoarea:acest drept i-a fost recunoscut mamei mele pentru o singura luna,ulterior sistandu-i-se.Exista vreo prevedere legala in acest sens?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas August88 August88 Buna seara. Tatal meu a fost beneficiarul legii 118/1990. El a decedat in urma cu doi ani si as dori sa stiu daca eu ca urmas pot beneficia de drepturile ... (vezi toată discuția)
Modificari privind legea 118/90 Biancanieve Biancanieve Buna ziua! Bunica mea a fost deportata in fosta URSS din 1945 - 1949. De asemenea a fost si sotul ei care a decedat in 2009. Pentru faptul de a fii deportata ... (vezi toată discuția)