lucrez la o firma de transport ca si conducator auto. la aceasta firma se retin bani din salarul meu dar si a colegilor fara nici un document ,fara nici o chitanta. Conducerea firmei spune ca retine acesti bani deoarece conducatorii auto nu se incadreaza in consumul de motorina dat de catre societate. Retinerile variaza de la 200 la 2400 ron . Mentionez ca aceste retineri se fac fara nici o decizie de imputare din partea firmei pe care sa o poti ataca in instanta sau sa o contesti in termenul valabil. Va rog sa ma ajutati daca se poate cu un raspuns cum as putea sa recuperez banii care mi s_au luat eu zic ca abuziv.
nu este nici o dovada. ti se spune verbal ca ti sa retinut atitia bani pentru depasire de consum si cu asta punct. nu ti se face nici o decizie de imputare nu ti se face nici un fel de referat .
In acest caz, retinerile din salariu sunt nelegale .. pentru acoperirea prejudiciului despre care vorbeste angajatorul , acesta are la dispozitie urmatoarele variante:
- fie sa actioneze in judecata prin angajarea raspunderii patrimoniale a sotului dvs
- fie va solicita salariatului, printr-o nota de constatare si evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul partilor, intr-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicarii.
Contravaloarea pagubei recuperate prin acordul partilor, nu poate fi mai mare decat echivalentul a 5 salarii minime brute pe economie.
Litigiu de munca
boban81
buna ziua.Am si eu o problema la servici.Lucrez la un magazin ca vanzator din anul 2006.De mai bine de un an sunt amenintat cu datul afara pentru ca treaba nu ... (vezi toată discuția)
Decizia de imputare
bubu.g
Conform art.169 din Codul muncii nici o retinere nu poate fi operata fara hot.judecatoreasca.Prin Ordinul 3518/2008 se prevede un model de decizie imputare ... (vezi toată discuția)