avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Poate un ordin de ministru sa modifice o hotarare de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Poate un ordin de ministru sa modifice o hotarare de guvern?

Poate un ordin al unui ministru sa modifice sau sa influenteze o hoatrare de guvern? Ma refer la Ghidul carierei militare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:47, 17 Decembrie 2011
In principiu, un Ordin nu poate modifica sau adauga la o hotarare de guvern .. Un act normativ poate fi modificat numai printr-un alt act normativ de aceeaşi valoare şi cu aceeaşi forţă juridică (o HG nu poate fi modificată decât tot printr-o HG sau o lege ori printr-o OG sau OUG).

Un act normativ de valoare inferioară NU poate să modifice un act normativ de valoare superioară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotãrârea de guvern justice123 justice123 Intr-un alt subiect care nu-l gasesc chiar acum, sau a fost incuiat, se discuta daca eu trebuie sa stiu si sa aplic hotararile de guvern, in speta HG 174/2002. ... (vezi toată discuția)
Prioritate legislativa, conflict legislativ - ordin al ministrului si lege organica calin_andrei calin_andrei Buna ziua, As vrea sa va intreb in ce masura un Ordin al Ministrului (Mediului in speta) poate schimba dispozitii ale unei Legi organice in vigoare? In ... (vezi toată discuția)
Acte legislative ContSters50658 ContSters50658 Buna ziua! De fapt vreau sa stiu: Un ordin al unui ministru, poate modifica ulterior o prevedere a unei hotatari de guvern? De ex: Ordinul nr. 3471/2008 ... (vezi toată discuția)