Intr-un alt subiect care nu-l gasesc chiar acum, sau a fost incuiat, se discuta daca eu trebuie sa stiu si sa aplic hotararile de guvern, in speta HG 174/2002. In fapt, magistratii Tribunalului Vrancea, Asigurari Sociale, respectiv magistratii de la Curtea de Apel Galati, Asigurari Sociale, au hotarat ca eu trebuie sa-mi aplic singur (!?) prevederile HG 174/2002, spunand ca este irelevanta motivatia mea ca am depus cerere simpla la AJOFM Vrancea, si nu conform HG 174/2002, fiindca in fapt, AJOFM Vrancea nu m-a informat. Tot in fapt, cand am depus initial dosarul, tot AJOFM Vrancea a venit cu formularele conforme HG 174/2002, cum era si normal, si, observ conform constatarilor facute anterior, din nou, ca eu am dreptate, fiindca legea mi se aplica mie, iar hotararile de guvern sunt ale guvernului, nu ale parlamentului, respectiv reprezentantilor mei in corpul legislativ, parlamentarii. Implicit, eu nu pot sa aplic normele de procedura ale legii 76/2002, ci este treaba AJOFM Vrancea, care in fapt, m-a refuzat la cerere, iar instantele, au devenit complice, fiindca, am cerut in instanta sa se aduca dosarul care demonstreaza ce-am zis mai sus, si AJOFM Vrancea a refuzat, in calitate de autoritate de stat! Judecatorul a tinut sa mentioneze ca de obicei, "ca este irelevant" - adica si Codul de procedura civila este irelevant, acolo unde zice ca proba este castigata prin forfeit-ul autoritatii statului de a preda inscrisul cerut...
Interesant sau nu? =D>
[ link extern ]
Legea, ca act normativ al Parlamentului, are forţă juridică în ceea ce priveşte hotărârile date de Guvern, deoarece emană de la reprezentaţii cetăţenilor, parlamentarilor aleşi prin vot universal, direct, secret şi liber exprimat în timp ce hotărârile de guvern sunt adoptate de un organ investit să execute legea.
Din cele prezentate se reliefează că o hotărâre poate fi emisă numai în aplicarea legilor, prin acestea neputându-se completa sau modifica legi. Hotărârea de Guvern se adoptă cu votul majorităţii miniştrilor care alcătuiesc Guvernul României.