avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Hotãrârea de guvern
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Hotãrârea de guvern

Intr-un alt subiect care nu-l gasesc chiar acum, sau a fost incuiat, se discuta daca eu trebuie sa stiu si sa aplic hotararile de guvern, in speta HG 174/2002. In fapt, magistratii Tribunalului Vrancea, Asigurari Sociale, respectiv magistratii de la Curtea de Apel Galati, Asigurari Sociale, au hotarat ca eu trebuie sa-mi aplic singur (!?) prevederile HG 174/2002, spunand ca este irelevanta motivatia mea ca am depus cerere simpla la AJOFM Vrancea, si nu conform HG 174/2002, fiindca in fapt, AJOFM Vrancea nu m-a informat. Tot in fapt, cand am depus initial dosarul, tot AJOFM Vrancea a venit cu formularele conforme HG 174/2002, cum era si normal, si, observ conform constatarilor facute anterior, din nou, ca eu am dreptate, fiindca legea mi se aplica mie, iar hotararile de guvern sunt ale guvernului, nu ale parlamentului, respectiv reprezentantilor mei in corpul legislativ, parlamentarii. Implicit, eu nu pot sa aplic normele de procedura ale legii 76/2002, ci este treaba AJOFM Vrancea, care in fapt, m-a refuzat la cerere, iar instantele, au devenit complice, fiindca, am cerut in instanta sa se aduca dosarul care demonstreaza ce-am zis mai sus, si AJOFM Vrancea a refuzat, in calitate de autoritate de stat! Judecatorul a tinut sa mentioneze ca de obicei, "ca este irelevant" - adica si Codul de procedura civila este irelevant, acolo unde zice ca proba este castigata prin forfeit-ul autoritatii statului de a preda inscrisul cerut...
Interesant sau nu? =D>

[ link extern ]

Legea, ca act normativ al Parlamentului, are forţă juridică în ceea ce priveşte hotărârile date de Guvern, deoarece emană de la reprezentaţii cetăţenilor, parlamentarilor aleşi prin vot universal, direct, secret şi liber exprimat în timp ce hotărârile de guvern sunt adoptate de un organ investit să execute legea.

Din cele prezentate se reliefează că o hotărâre poate fi emisă numai în aplicarea legilor, prin acestea neputându-se completa sau modifica legi. Hotărârea de Guvern se adoptă cu votul majorităţii miniştrilor care alcătuiesc Guvernul României.
Cel mai recent răspuns: justice123 , utilizator 10:18, 26 Septembrie 2012
Vreau sa cred ca nu ati renuntat la cauza, in instanta civila. Trebuie sa existe cai de atac, daca s-a dat o hotarare de catre instanta, in sensul celor mentionate de dvs.
Din pacate sunt destule HG sau ordine de ministru care aproba Norme metodologice sau Norme de aplicare a unor legi votate de parlament si care "ajusteaza" sensul initial al legii, lucru anormal daca o lege ar fi facuta corect, sa reziste la schimbarile de guvern si implicit de interese.
Sa nu uitam nici de OUG si OG emise de catre guverne politice care modifica legile aprobate de parlament, de multe ori prin asumarea raspunderii de catre guvern.
Personal Nu cred ca va exista in urmatorii 20-30 de ani, vreun parlament in Romania care sa interzica astfel de practici, pentru ca legea sa fie clara si aceeasi pentru toti cetatenii tarii.
Se vorbeste de modificarea constitutiei, dar daca nu se va incepe cu modul de emitere a reglementarilor legislative, orice modificare va fi sortita esecului.
Vreau sa cred ca nu ati renuntat la cauza, in instanta civila. Trebuie sa existe cai de atac

Desigur. Calea penala, si constituire ca parte vatamata. Contenciosul si-a declinat competenta in favoarea Asigurarilor Sociale, desi situatia e si din cauza abuzurilor functionarilor AJOFM Vrancea. Parchetul Vrancea deja a dat un NUP functionarei, in fapt, consiliera juridica la AJOFM Vrancea, fara nici un drept de a opera pe dosarele pe 76/2002. Aceasta si-a asumat acest drept singura, abuziv, luand dosarul de la un agent de somaj unde-l depusesem. Aceasta este sotia unui fost colonel SRI, se intelege? DNA Galati a ignorat cazul in totalitate, si, dupa ce am sesizat Ministerul Muncii, la doua saptamani dupa ce am primit raspuns ca se vor ocupa de asta, Silviu Bian, ministrul muncii a fost saltat de DNA pentru ca facea parandarat cu functionarii din provincie pentru salarii de lux. Ca fapt divers am sesizat si Ministerul Justitiei, de la care nu am primit nici o veste.

Nu este nevoie de legi noi, legile vechi functioneaza, dar nu sunt aplicate.
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2012
justice123, utilizator
Stimat forumist,

Nu am inteles bine speta dvs. Ati ridicat excaptia de nelegalitate a HG in cauza?
Prima problema a fost nerespectarea legii 76/2002 si HG 174/2002 in totalitate, caz in care se respecta, n-ar mai fi fost probleme oricum. Dar daca nici instanta Asigurari Sociale Vrancea n-a respectat Codul de procedura civila se intelege de ce restul functionarilor publici din Vrancea isi permit

P.S. Nu functioneaza forurile superioare (decat pentru cetatenii cu influenta politica majora), adica invocarea neconstitutionalitatii, nelegalitatii etc.
Precum ati observat, dupa ultimul referendum Romania nu mai este guvernata dupa lege la nici un nivel, in mod oficial, cu parafa Uniunii Europene si a SUA

Pentru amuzamentul dvs:
[ link extern ]

Cel mai folositor indiciu al incompetentei si coruptiei, este cand niste cetateni cu facultatea de drept voteaza legea in locul unicului corp legiuitor, parlamentul. Si mai grav cand voteaza Constitutia...
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2012
justice123, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norme de aplicare a primei de relocare Cip78 Cip78 Ș-au publicat normele de aplicare a acestei prime, și dacă în perioada următoare publicării legii am fost angajat, mai pot accesa această primă,având ... (vezi toată discuția)
Romanii care se intorc in tara primesc bani de la stat Catalin1706 Catalin1706 Buna ziua, Am citit astazi un articol care spune (pe langa altele) ca romanii din strainatate, care se intorc sa lucreze in tara primesc bani de la ... (vezi toată discuția)
Prima de instalare cu viza de flotant dragosbc dragosbc buna ziua, am cautat in toate topicurile si nu am gasit raspuns pt problema mea. am absolvit facultatea in iunie 2010 si beneficiez pana la sfarsitul lui ... (vezi toată discuția)