avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contributii la plata inflatiei
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contributii la plata inflatiei

rog sa imi comunicati, daca persoana fizica care a castigat printr-o hotarare judecatoreasca definitiva acordarea de drepturi salariale si carora, conform legii trebuie sa i se plateasca contravaloarea inflatiei aferenta acelor drepturi,
1.ce retineri, contributii conform prevederilor legale, trebuiesc retinute din inflatie (ex.:impozit, cass, casi, etc??)
2.la ce suma este corect sa fie calculata inflatia care trebuie sa i se acorde:la brut sau net?
in cele 2 cazuri:
caz.1:lucreaza inca in acea institutie publica
caz2:s-a pensionat si numai lucreaza la acea institutie publica
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:06, 17 Decembrie 2011
Indicele de inflatie se adauga la salariul brut si apoi se scad contributiile datorate de salariat , rezultand salariul net pe care-l trebuie sa-l platiti.
de acord cu dumneavoastra!!
dar este vorba de inflatia acordata sumelor ce i se platesc persoanei fizice ulterir acordarii drepturilor!!
iar contributiile care sunt, decat impozit de calculat la valoarea inflatie ce se cuvine sau si celalate contributii!
ma refer la cele 2 cazuri:1.persoana inca este salariatul institutiei, resp. salariatul numai este salariatul institutiei, a iesit la pensie!!
Contributiile calculate sunt aceleasi : somaj, cas , cass , impozit pe venit .. indiferent daca lucreaza sau nu mai lucreaza, intrucat se refera la niste drepturi salariale penru o perioada in care acesta ar fi avut calitatea de salariat ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda legala la drepturi salariale din hotarari judecatoresti covmela covmela Printr-o hotarare judecatoreasca s-au castigat drepturi salariale, actualizate cu indici de inflatie si dobanda legala calculata de la data intoducerii ... (vezi toată discuția)
Salariatului i se vor retine cas si cass ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rugam frumos sa ne ajutati cu cateva sfaturi. Un coleg a castigat niste drepturi salariale printr-o hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Salariale - contributii maria-B maria-B Buna ziua! Va rog sa ma ajutati la rezolvarea unei probleme legate de salarii: - in luna septembrie 2010, datorita unor probleme financiare unitatea a ... (vezi toată discuția)