avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de prestari imobiliare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de prestari imobiliare

Buna ziua.
Am nevoie de sfatul dvoastra:
Am incheiat in august un contract de prestari servicii cu o agentie imobiliara, care suna asa:
Incheiat azi........
Intre: Numele agentiei si numele reprezentantului ( fara alte detalii ) si mine, ca si beneficiar solicitant
Obligatiile prestatorului de servicii: sa intermedieze cumpararea unui imobil compus din 2-3 camere in zona ( aici sunt mentionate 3 zone unde am vazut cu ei 3 apartamente ); intemedierea acordului de vointa intre solicitant si cumparator (? - nu stiu care sunt eu aici, banuiesc ca ambii ).
Obligatiile mele ( beneficiar solicitant ): sa nu tratez direct sau prin alti intermediari cu asupra oricareia dintre oferte; sa ma oblig la plata unui comision de x % calculat peste prestul convenit intre parti; in cazul in care cumpar imobilul fara ei, nu sunt exonerat de la plata comisionului, iar in cazul in care intelegerea s-a realizat in absenta lor, sunt obligat sa platesc si comisionul datorat de vanzator ( desi ei nu au nici un contract cu vanzatorul ! ).
Clauze speciale: litigiile se rezolva amiabil sau de instantele judecatoresti, cu specificatia ca din momentul incalcarii a clauzei de exclusivitate de catre mine, sunt considerat de drept in intarziere si nu mai este necesara nici o somatie prealabila pentru plata despaguburilor ( nu stiu care, nu sunt stipulate clar ), prezenta constituind titlu executoriu.
Ofertele lor catre mine: aici sunt cele 3 apartamente, cu zona, bloc si apartament ( atat.

Intrebarile mele:
1. este valabil un astfel de contract, fara numar de inregistrare; fara durata de valabilitate; fara obligatiile mele stipulate clar; fara a se mentiona care sunt despagubirile, lipsa din contracte a clauzelor privind conditiile de reziliere a contractelor incheiate, cat si lipsa clauzelor distincte privind drepturile consumatorilor, obligatiile si raspunderea agentiei imobiliare.
Nu am primit nici un exemplar original, din 2.
2. Daca ma actioneaza in instanta, au castig de cauza? Daca da, ce despagubiri treb sa platesc, in afara comisionului.

Eu am cumparat unul din apartam vazut cu ei la 2 luni dupa semnarea contractului, ptr ca am gasit anuntul in ziar de la proprietar. Cand am fost cu ei, nu a vrut sa negocieze pretul, cand am fost eu singur a negociat.

Multumesc anticipat ptr ajutorul dvoastra
Cel mai recent răspuns: camitzu22 , utilizator 08:57, 19 Decembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc mult pentru raspuns!
Am vb cu agentia, am primit un exemplar original dupa cotract, cuprinzand ceea ce v-am spus mai sus, si fara nr de inregistrare.

Spre a fi mai clar ptr mine, ei au castig de cauza in aceste conditii?
Si cat ar trebui sa platesc despagubiri, in caz ca au?

Multumesc din nou

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditionarea vanzarii unui apartament de plata comisionului la agentie alpet alpet As vrea sa stiu care este parerea unui jurist despre urmatoarea situatie: Am gasit un apartament oferit spre vanzare de catre o agentie, pe un site de ... (vezi toată discuția)
Comision la antecontract Lmps2016 Lmps2016 Buna ziua, Am folosit serviciile unei agentii imobiliare. Am vazut apartamentul, am stabilit o intalnire la notar, am semnat un antecontract si am platit un ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil - agentie imobiliara AlexPetru AlexPetru In situatia in care am scos la vanzare un apartament si sunt contactat de un agent imobiliar, care vine cu un cumparator, daca eu cer ca in cazul acestei ... (vezi toată discuția)