avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rog ajutor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rog ajutor

Doctrina spune referitor la contractul de antepriza urmatoarele : "La terminarea lucrării, clientul este obligat să recepţioneze şi să preia lucrarea. Potrivit art. 1482 C. civ., dacă obiectul este un lucru măsurabil sau compus din mai multe bucăţi, verificarea se poate face şi pe părţi; dacă într-o proporţie oarecare se face şi plata preţului se prezumă că în acea proporţie lucrările au fost verificate şi găsite corespunzătoare .
Neîndeplinirea acestei obligaţii se sancţionează potrivit dreptului comun (se pot percepe daune-interese pentru depozitare, conservare) iar la cererea antreprenorului, instanţa poate constata executarea lucrării potrivit clauzelor contractuale, cu consecinţa că se va putea pretinde plata preţului, a suportării riscurilor pieirii fortuite de către client etc. "
Va spun acestea deoarece am executat o lucrare de reparatie a unor utilaje, iar beneficiarul nu a venit sa si le preia si sa le receptioneze. Cum pot obtine pretul lucrarii. mentionez ca am lucrat pe baza unei comenzi , in care nu este prevazut termenul de plata ci doar suma care trebuie s-o primesc. Ce actiune sa intentez pt. ca instanta sa constate lucrarea executata si eu sa primesc pretul lucrarii efectuate de mine?
va multumesc pt. raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: paul_2008 , utilizator 11:18, 14 Octombrie 2008
va sugerez o actiune in pretentii si cu daune pentru fiecare zi de intarziere a platii
din cuprinsul art. 1482 C.civ. se poate deduce că plata se face pe măsura recepţionării lucrării.Dacă beneficiarul lucrării refuză să preia si facă recepţia cum il pot obliga la pret?

De cand s-a nascut dreptul meu la pret daca beneficiarul nu a ridicat lucrarea?
Ultima modificare: Luni, 13 Octombrie 2008
ContSters20980, utilizator

Conform Fr. Deak clientul este obligat sa achite pretul lucrarii o data cu receptionarea si luarea in primire a lucrarii. deci eu inteleg ca ca numai dupa ridicarea lucrarii se naste dreptul tau la pret.


deci eu nu-i pot solicita pretul decat dupa receptionarea si luarea in primire a lucrarii? Cum pot il pot actiona pt. a-mi incasa pretul, daca el nu isi ridica lucrarea? dreptul la pret se naste doar dupa receptionare si ridicarea lucrarii?
Cum il pot actiona pt. indeplinirea obligatiei de a receptiona si ridica utilajul gata reparat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme incasare pret paul_2008 paul_2008 Doctrina spune referitor la contractul de antepriza urmatoarele : "La terminarea lucrării, clientul este obligat să recepţioneze şi să preia lucrarea. ... (vezi toată discuția)
Cum inchei un contract de prestari servicii? nicolaecostel nicolaecostel Buna ziua, sunt nou pe acest site util si am nevoie de un ajutor de la dumneavoastra. De curand am deschis impreuna cu cineva o societate ce ofera servicii de ... (vezi toată discuția)
Anulare factura in instanta feriha feriha S-a incheiat contract avand ca obiect intocmirea unui proiect de reabilitare spatiu sanitar,Firma care trebuia sa intocmeasca proiectul a comunicat un asa zis ... (vezi toată discuția)