avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Refuz receptie. Condamnare la plata pretului ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Refuz receptie. Condamnare la plata pretului contractual

Am executat o lucrare de zidarie, iar clientul refuza sa receptioneze si sa ia in primire lucrarea executata, fara nici un motiv.
Am prevazut in contract plata pretului lucrarii la 45 de zile de la incheierea procesului verbal de receptie. Dupa finalizarea lucrarii, am notificat clientul pentru receptia lucrarii, dar acesta ma tot amana. Cum pot obtine pretul contractului incheiat de noi, in cazul refuzului de receptionare a lucrarii?
Cel mai recent răspuns: mihaipaul , utilizator 15:40, 11 Decembrie 2009
Daca nu doreste sa-si execute obligatiile de receptie si plata de buna voie...puteti obtine acest lucru numai prin instanta.
Va sfatuiesc sa depuneti urgent si o cerere pentru asigurarea dovezilor intemeiata pe art.235-241 din codul de procedura civila. Asta pentru a va proteja dovada ca ati realizat lucrarea.
Numai bine!
Va multuesc pentru sfatul dvs, dar va rog sa-mi spuneti ce actiune (capete de cerere) voi promova in instanta.
Va multumesc.
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,

Asa cum a spus colegul "bioenergeta", trebuie initiata rapid in justitie o "actiune pentru asigurare de dovezi" care sa constate starea de fapt si sa ateste cele sustinute de Dvs.
Preventiv, inainte de depunerea actiunii, puteti face o "Expertiza tehnica extrajudiciara" prin care un expert tehnic sa constate faptul ca ati executat lucrarea si ati indeplinit cerintele contractuale.
Ulterior puteti trece la procedura "Somatiei de plata".

Cu stima,
Expert tehnic judiciar Eugen MARCOV
Presonal eu va recomand sa efectuati procedura prevazuta de art. 7, art. 8 si urm. din HG nr. 51/1996.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog ajutor paul_2008 paul_2008 Doctrina spune referitor la contractul de antepriza urmatoarele : "La terminarea lucrării, clientul este obligat să recepţioneze şi să preia lucrarea. ... (vezi toată discuția)
Probleme incasare pret paul_2008 paul_2008 Doctrina spune referitor la contractul de antepriza urmatoarele : "La terminarea lucrării, clientul este obligat să recepţioneze şi să preia lucrarea. ... (vezi toată discuția)
Expert evaluator obligatoriu? swef swef Buna ziua .Ma numesc popescu m si am ridicat o casa in regie proprie. La receptie am constatat ca toate procesele verbale incheiate pe parcursul lucrarii de ... (vezi toată discuția)