Am executat o lucrare de zidarie, iar clientul refuza sa receptioneze si sa ia in primire lucrarea executata, fara nici un motiv.
Am prevazut in contract plata pretului lucrarii la 45 de zile de la incheierea procesului verbal de receptie. Dupa finalizarea lucrarii, am notificat clientul pentru receptia lucrarii, dar acesta ma tot amana. Cum pot obtine pretul contractului incheiat de noi, in cazul refuzului de receptionare a lucrarii?
Daca nu doreste sa-si execute obligatiile de receptie si plata de buna voie...puteti obtine acest lucru numai prin instanta.
Va sfatuiesc sa depuneti urgent si o cerere pentru asigurarea dovezilor intemeiata pe art.235-241 din codul de procedura civila. Asta pentru a va proteja dovada ca ati realizat lucrarea.
Numai bine!
Asa cum a spus colegul "bioenergeta", trebuie initiata rapid in justitie o "actiune pentru asigurare de dovezi" care sa constate starea de fapt si sa ateste cele sustinute de Dvs.
Preventiv, inainte de depunerea actiunii, puteti face o "Expertiza tehnica extrajudiciara" prin care un expert tehnic sa constate faptul ca ati executat lucrarea si ati indeplinit cerintele contractuale.
Ulterior puteti trece la procedura "Somatiei de plata".
Rog ajutor
paul_2008
Doctrina spune referitor la contractul de antepriza urmatoarele : "La terminarea lucrării, clientul este obligat să recepţioneze şi să preia lucrarea. ... (vezi toată discuția)