avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lucrare particularã în bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lucrare particularã în bloc

Bună ziua.
Asociaţia noastră de locatari a început izolarea termică a blocului din interior (casa scărilor - cu polistiren de exterior, imaginaţi-vă cât o să ţină) pentru o sumă mult prea mare (800 RON pe locuinţă). Noi nu am acceptat şi am fost lăsaţi pe dinafară. Întrebarea mea este posibil să apelăm la o altă firmă (mai ieftină) pentru a face lucrarea sau asociaţia poate să ne oprească?
O seară plăcută.
Cel mai recent răspuns: Elidor , utilizator 17:32, 19 Decembrie 2011
valitinu a scris:

polistirenul de exterior este f bun si pt interior


s-ar putea, dar ce se intampla daca se muta cineva? zidul a fost lovit, zgâriat etc. de sute de ori. Cum va arăta peste un an?
kicsim21 a scris:

zidul a fost lovit, zgâriat etc. de sute de ori. Cum va arăta peste un an?

Daca va referiti la zidul interior ,chiar daca s-a aplicat polistiren,eventualele discontinuitati /lipsuri de material pot fi reparate .



Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
elga50, moderator
cand am zis polistiren de exterior, gandul meu era la cel extrudat, adica cel mai dens, mai tare, mai subtire, acela e asa cum zice ynocenta

kicsim21 a scris:
Asociaţia noastră de locatari a început izolarea termică a blocului din interior (casa scărilor - cu polistiren de exterior, imaginaţi-vă cât o să ţină) pentru o sumă mult prea mare (800 RON pe locuinţă). Noi nu am acceptat şi am fost lăsaţi pe dinafară. Întrebarea mea este posibil să apelăm la o altă firmă (mai ieftină) pentru a face lucrarea sau asociaţia poate să ne oprească?


Pentru ca ne-am lamurit, intre timp, ce inseamna polieste expandat si poliester extrudat, interior, exterior..., sa revenim la subiect si intrebare.
Daca in asociatie s-a hotarart, s-a decis sa se faca izolarea termica a blocului, proprietarii care nu sunt deacord trebuie sa accepte hotararea si decizia.
Ar fi chiar prea "invechit" ca o hotarare sa fie votata in unanimitate (100%). Intr-o adunare generala in care toti au votat sa aleaga un presedintele, eu am votat impotriva pentru ca altfel era unanimitate si nu dadea bine, dar a trebuit sa ma supun acestei hotarari.

Asa ca si in cazul cand se face o reparatie in asociatie, pot fi cativa impotriva, dar daca aceasta a fost facuta cu respecatare legislatiei, toti proprietarii sunt obligati sa participe, indiferent ca au fost deacod sau nu.
Pentru a face o parte din lucrare cu alta firma, trebuie sa discutati cu presedintele asociatiei, sa vedeti daca puteti separa foarte clar partea care ca revine dumneavoastra din lucrare, sa respectati aceleasi tenici, matreriale si culori...
Buna seara,
Nu sunt moderator,dar am multa experienta in acest domeniu. Placarea interioara este utila ,dar nu aduce confortul termic dorit ,ca atunci cand se face termoizolarea exterioara.La termoizilarea exterioara se folosesc placi de 10cm grosime pt. ca punctul de inghet sa fie "aruncat" dincolo de suprafata de intalnire a peretelui existent si izolatie. Din experienta proprie,am peretii izolati pe interior cu multi ani inainte de a ni se face izolarea exterioara. In una din camere nu am izolat interior. Concluziile sunt:-nu este nevoie de polistiren gros de 10 cm, de 5 cm este suficient(la interior) ; -nu a fost cu mult mai cald in casa in anii cand am avut izolare numai pe interior; - in camerele unde am dubla izolatie(interior si exterior) este mai cald decat in camera unde nu am izolatie interioara. Consultarea unui specialist termist era utila(stiu ca este tardiv ) Tencuitul peste plasa de rabitz, cu care se acopera polistirenul,precum si finisajul sunt destul de rezistente ca sa nu creeze probleme in timp; important este cat de bine este fixata placa de polistiren de perete si cat de bine sunt facute finisajele la imbinari(muchii) sa nu se formeze condens>>>mucegai.
Nu este un dezastru actiunea , dar este o prostie sa folosesti polistiren gros de 10cm la interior!
Va urez o iarna calduta!

Alte discuții în legătură

Mi se reduce înãþimea garajului din cauza anvelopãrii termice seduardg@yahoo.co.uk seduardg@yahoo.co.uk Vă rog să mă consiliaţi în următoarea problemă: Sunt proprietarul unui garaj situat nivelul solului la parterul unui bloc Garaj+Parter+4. Prin ... (vezi toată discuția)
Apartament afectat termic din cauza izolatie spatiu comun Alina_terasa Alina_terasa Buna ziua, Apartamentul este situat la etajul 1, sub el fiind intrare exterioara bloc, holul blocului fara sursa de incalzire si un spatiu ... (vezi toată discuția)
E corect sa izolezi peretii pe interior? petitemichele petitemichele Buna ziua, Locuiesc la etajul 4 si as dori sa izolez bucataria.De cativa ani apare condes pe timp de iarna, mai ales de cand apartamentul de la 3 nu mai este ... (vezi toată discuția)