avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lucrare particularã în bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lucrare particularã în bloc

Bună ziua.
Asociaţia noastră de locatari a început izolarea termică a blocului din interior (casa scărilor - cu polistiren de exterior, imaginaţi-vă cât o să ţină) pentru o sumă mult prea mare (800 RON pe locuinţă). Noi nu am acceptat şi am fost lăsaţi pe dinafară. Întrebarea mea este posibil să apelăm la o altă firmă (mai ieftină) pentru a face lucrarea sau asociaţia poate să ne oprească?
O seară plăcută.
Cel mai recent răspuns: Elidor , utilizator 17:32, 19 Decembrie 2011
Multumesc pentru raspunsuri. NU exista o hotarire a asociatiei, nici macar al comitetului, pur si simplu a fost initiativa presedintelui care a decis sa mai dea de lucru firmei care a izolat exteriorul. Precizez ca exteriorul s-a facut cu polistiren de 15, iar interiorul cu acelasi polistiren expandat, dar de 10. Lucrarea exterioara a costat 5300 de lei, mi se pare suspect de scump.
Elidor a scris:
Nu sunt moderator,dar am multa experienta in acest domeniu.

Calitatea de moderator nu are nimic deaface cu experienta personala in termoizolatii. Iar moderatorii care au comentat aici si-au exprimat opinia, parerea loc ca utilizatori ai forumului si nu au moderat pe nimeni.
Placarea interioara este utila ,dar nu aduce confortul termic dorit ,ca atunci cand se face termoizolarea exterioara.

De acord cu toata explicatia dumneavoastra, dar acestea nu au legatura cu problema. Daca cititi mai atent este vorba despre o lucrare de izolatie a peretilor casei scarii, acei pereti care limiteaza scarile, casa scarii de sufrageriile sau dormitoarele apartamentelor. Acesti pereti nu au exterior sau este posibil sa aiba un singur perete exterior si 3 pereti pe interior. O fata a peretelui este in apartament si o fata in casa scarii si nu are legatura cu exteriorul decat o bucatica de perete care are geamuri sa intre lumina in casa scarii. La noi, de exemplu casa scarii nu are nici macar acele geamuri si/sau un perete exterior, pana la etajul 5. Deabia de la etajul 5 in sus exista un perete exterior si 3 pereti interiori.
Eu cred ca izolatia acestor pereti este benefica pentru fiecarea din apartamentele care limiteaza casa scarii si nu numai, mai ales acolo unde pe casa scarii nu mai sunt calorifere. Si, evident ca nu se poate face decat pe interiorul casei scarii. Ca in interiorul apartamentului isi face fiecare ce vrea si cum vrea, fara aprobarea si implicarea asociatiei.
Ma scuzati dle"adriantot", interventia mea a fost numai pentru a oferi informatii suplimentare despre un subiect care face viata mai confortabila unor oameni de conditie medie(traitori in blocuri). Nu am vrut sa aduc atingere de nici un fel dumneavoastra sau altor colegi. Ar fi trebuit sa o invit pe dna"kicsim21"pe alta sectiune a site-ului pentru aceaste informatii?
Nu cunosc sectiunea blocului in discutie, dar , de exemplu ,blocul meu are apartamentele cu peretii camarilor si holurilor ce dau spre casa scarii. Considerati utila placarea interioara ?
Tot ce tine de legislatie este este domeniul d-voastra, eu am vrut sa ofer niste detalii tehnice utile oricui!
Sarbatori fericite!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi se reduce înãþimea garajului din cauza anvelopãrii termice seduardg@yahoo.co.uk seduardg@yahoo.co.uk Vă rog să mă consiliaţi în următoarea problemă: Sunt proprietarul unui garaj situat nivelul solului la parterul unui bloc Garaj+Parter+4. Prin ... (vezi toată discuția)
Apartament afectat termic din cauza izolatie spatiu comun Alina_terasa Alina_terasa Buna ziua, Apartamentul este situat la etajul 1, sub el fiind intrare exterioara bloc, holul blocului fara sursa de incalzire si un spatiu ... (vezi toată discuția)
E corect sa izolezi peretii pe interior? petitemichele petitemichele Buna ziua, Locuiesc la etajul 4 si as dori sa izolez bucataria.De cativa ani apare condes pe timp de iarna, mai ales de cand apartamentul de la 3 nu mai este ... (vezi toată discuția)