Buna seara! Am avut un mic accident auto in urma caruia binevoitorul agent de circulatie mi-a suspendat carnetul pe o perioada de 60 de zile. Pe scurt am sa va prezint cum s-a intimplat accidentul. La iesirea de pe aleea imobilului de domiciliu , iesire cu virare obligatoriu la dreapta, strada cu sens unic dupa o asigurare si o incadrare in aliniamentul rularii in circa 80 la suta pe o strada cu sens unic un alt participant la trafic se pune in miscare cu spatele din parcarea de pe partea dreapta a strazi si intra in partea din fata a autoturismului personal. Dupa cum am mai amintit domnul agent sustine ca sunt de vina deoarece nu m-am asigurat mai temeinic , dar domnul care a inceput manevra de mers inapoi nu se face vinovat?
Daca vi s-a suspendat permisul, in 15 zile de la intocmirea procesului verbal de contraventie, puteti depune la judecatoria din raza unude s-a intamplat incidentul, o plangere contraventionala.Dupa ce ati depus-o, cereti sa vi se elibereze un certificat de grefa, in baza caruia, politia trebuie sa va restituie permisul de conducere. Dupa judecarea cauzei, ramaneti cu permisul sau il duceti inapoi la politie.