avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se poate incadra un inginer chimist ca inginer ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se poate incadra un inginer chimist ca inginer instalatii?

Buna ziua,

Firma la care lucrez are ca obiect de activitate lucrari de instalatii. Avem ingineri care fac proiectare si altii ofertare. Pe partea de ofertare a fost angajata o persoana care a terminat in cadrul Politehnicii chimia industriala, deci este inginer chimist.
Problema apare acum din faptul ca in COR-ul modificat nu mai exista inginer simplu. Avand in vedere ca ea face practic munca de inginer instalatii, pe partea de ofertare ce variante avem? Ceilalti ingineri au specializarea inginer instalatii pentru constructii. Poate fi incadrata si noua angajata ca inginer instalatii pentru constructii?
Stiu ca logic nu se poate pentru ca COR e facut in asa fel incat functia ar trebui sa aiba legatura cu calificarea, dar as vrea totusi sa o incadrez ca inginer si nu ca referent de specialitate sau alta functie.

Cel mai recent răspuns: alexandra_eu , utilizator 15:50, 13 Octombrie 2008
1. COR nu este o lege, nu are caracter imperativ ci orientativ. Daca va uitati la grupa majora "legiuitori, inalti functionari si conducatori" nu este specificat nivelul de instruire. Inseamna asta ca aici avem analfabeti?
2. Daca face munca de instalatii inseamna ca se pricepe si atunci nu vad un impediment s-o angajati ca inginer instalatii.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate de incadrare in codul cor dcrst75 dcrst75 Buna ziua! Am absolvit liceul cu sectia Informatica si am pe langa diploma si un atestat de Operator Tehnica de calcul si Facultatea ISE Sectia ... (vezi toată discuția)
Inregistrare cim AndreiTimi AndreiTimi Buna seara, Am si eu o intrebare. Daca firma este cu capital privat pot inregistra la ITM un contract de munca pentru un angajat cu codul COR 213904 ... (vezi toată discuția)
Incadrare co CR_MA CR_MA buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarea intrebare: trebuie sa angajaez un domn care are scoala profesionala cu calificarea de ... (vezi toată discuția)