avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ordin de evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ordin de evacuare

Sunt proprietar majoritar (cote parti) al unui imobil de la tara impreuna cu un frate si sora mea diagnosticata cu retard mintal mediu, de care am grija. Acum acolo locuieste doar sora mea impreuna cu nepoata. Nepoata a avut acceptul verbal de a sta acolo doar ea, insa ea aduce tot felul de persoane fara acordul nostru.

De ceva timp nici eu si nici sora mea nu ne mai putem intelege cu nepoata: ne cheama la tribunal, ne face tot felul de plangeri la politie. Pe sora o ameninta ca daca va primi ordin de interdictie (se va decide anul viitor in prima instanta, daca se aproba sau nu) o va interna avand acele probleme, chiar daca eu ii port de grija. Nu mai am liniste.

Daca vrem (unul dintre cei 3 co-proprietari) sa intram in camera pe care o ocupa, ma ameninta ca imi face plangere pentru violare de domiciliu sustinand ca ea sta in partea mamei (oricum, nu ii revine nici o camera la cotele parti pe care le are, deci e foarte mult o camera). Chiar asa sa fie? Eu sunt totusi proprietar majoritar acolo si mai ales ca nici unul dintre fratii mei nu este de acord.

Vrand sa ma mut acolo, m-am gandit sa fac o cerere de chemare in judecata pentru evacuarea nepoatei avand acordul fratelui meu, precum si al sorei care oricand pot fi chemati sa depuna marturie. Sunt pensionar si as vrea sa stiu daca sunt sanse ca aceasta cerere sa fie respinsa, invocandu-se problemele de sanatate ale surorii. Nu prea mi-ar pica bine.

Va multumesc tuturor.
Cel mai recent răspuns: gheorghe65 , utilizator 20:46, 18 Decembrie 2011
:) Dumneavoastra nu puteti viola domiciliul, decat in situatia in care nepoata are efectiv domiciliul la acea adresa. Pe de alta parte, daca dumneavoastra a-ti avea domiciliul acolo, nepoata refuzand sa paraseasca imobilul ar savarsi infractiunea de violare de domiciliu. (cu conditia sa fi intrat in el pe nedrept:) )
In ceea ce priveste, o cerere in evacuare a nepoatei, aceasta va avea succes din punctul eu de vedere. Insa neavand un contract de inchiriere sau de comodat, veti invoca existenta unui mandat tacit, acord in baza caruia aceasta a locuit acolo pe o perioada determinata sau nedeterminata cu respectarea anumitor conditii, de exemplu sa nu aduca persoane straine in imobil cu scopuri imorale sau ilicite. In fine, fara a vedea si analiza situatia de fapt in baza unor acte ce atesta cele sustinute de dumneavoastra, imi exeprim ingrijorarea ca nu va pot da un raspuns complet.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
ContSters213050, utilizator
Intai ziceti asta "Sunt proprietar majoritar (cote parti) al unui imobil de la tara impreuna cu un frate si sora mea ", apoi ziceti asta referitor la nepoata " oricum, nu ii revine nici o camera la cotele parti pe care le are, deci e foarte mult o camera ". Pana la urma, nepoata are sau nu o cota parte din imobil ?
Daca nepoata are o cota cat de mica, va trebui sa iesiti din indiviziune, nu cred sa aveti succes cu cererea de evacuare
Nu, nu. Am spus ca nepoata sustine ca ea sta in partea mamei. Ea nu are nimic in proprietate si mama ei nu este de acord. Ea are domiciliul la acea adresa, insa eu vreau sa ma mut acolo si sa imi schimb adresa de domiciliu. Mama, foarte in varsta, mi-a dat cotele ei de proprietate, iar eu trebuie sa stau acolo ca sa pot avea grija cum trebuie de ea. Nepoata provoaca zilnic scandaluri, iar mama poate deceda din clipa in clipa din aceasta cauza. Practic ea ne roaga sa o dam afara din casa.
Nepoata e fiica surorii dvs, cea cu retard mintal ? Daca nepoata e numai tolerata in acel imobil, poate fi evacuata. Veti avea nevoie de avocat
Da, asa este. Nepoata e tolerata acolo. Avocatul mi-ar trebui doar pentru intocmirea cererii sau mai e nevoie de el si pentru altceva? Nu ma descurc foarte bine cu banii si incerc sa fac eu ce se poate. Intentionez sa apelez la un avocat doar daca nu am cum altfel. Am citit pe aici ca trebuie sa platesc o taxa de timbru de 10 lei si un timbru judiciar de 0.30 lei si pe urma depun cererea la judecatorie. Imi puteti explica, va rog, exact cum trebuie sa procedez? Si in cat timp voi primi raspuns la cerere? Nepoata poate face o intampinare sau nu poate fi vorba de asa ceva aici?

Sper sa am si eu parte de Sarbatori Fericite! Va multumesc din suflet!

Alte discuții în legătură

Nepoata locuieste in jumatatea mea de proprietate fara acordul meu GIGI TATARU GIGI TATARU lnepoata locuieste in jumatatea mea fara acordul meu ,pe motiv ca sta in partea lui maicasa[cealalta jumatate;de 9 luni de [quot]zile si ma ignora in ... (vezi toată discuția)
Dreptul la moștenire după moartea tatălui: ce poate face mama ca eu să plec din apartament? Ana Sophia Ana Sophia Buna ziua, locuiesc impreuna cu tatal si mama in acelasi apartament de 7 ani. Fratele meu locuieste in USA si are acolo domiciliul din 2000. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Evacuare ginere din locuinta proprietate personala daniaday daniaday Locuiesc in apartamentul proprietate personala impreuna cu fiica, ginerele si nepoata mea. De foarte multa vreme ginerele meu ma umileste cu fiecare ocazie, se ... (vezi toată discuția)