avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care este procedura in cazul fuzionarii a doua ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care este procedura in cazul fuzionarii a doua sucursale bancare (reorganizare) - URGENT

Buna ziua,

Doua sucursale bancare fuzioneaza, urmand ca angajatii celor doua sa sustina un interviu cu cei de la HR si celelalte departamente implicate (ex sales) si un test pentru verificarea cunostintelor.
Cei de la HR au mentionat faptul ca nu exista in vigoare un ctr colectiv de munca (probabil il au pe cel la nivel de ramura)
Ni s-a comunicat faptul ca cine va pica testul si nu vor exista alte posturi vacante, contractul individual de munca va inceta conform normelor in vigoare.
Va rog sa imi spuneti ce drepturi am in situatia in care voi fi printre cei care vor fi nevoiti sa plece.
Mi se poate incheia ctr de munca pe baza necorespunderii profesionale la postul de munca, in situatia in care in 3,4 ani am corespuns si am avut rezultate foarte bune?
Cat timp va trebui sa stau in preaviz?
Este obligat angajatorul sa imi ofere salarii compensatorii?
Cum mai pot beneficia de ajutorul de somaj?

Va rog sa-mi spuneti ce drepturi am ca si angajat in situatia mentionata mai sus.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:05, 18 Decembrie 2011
1. contractul va inceta prin desfiintarea postului nu necorespunzator
2. preaviz 15 zile
4. cereti sa va bage in somaj
Art. 75. [preavizul de concediere]
(1) Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. d), care se afla in perioada de proba.
(3) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator, cu exceptia cazului prevazut la art. 51 alin. (2).
Daca fuzioneaza atunci sunt incidente prevederile Legii nr.67/2006 care la art.7 dispune ca, transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.

In cazul in care transferul implica o modificare substantiala a conditiilor de munca in detrimentul salariatului, angajatorul este responsabil pentru incetarea contractului individual de munca - art.8 din acelasi act normativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la somaj player2012 player2012 buna seara , sunt revenita la munca de sase luni din crestere copil si mi se va desface ctr de munca cf art 61 lit d ptr neindeplinirea de buget alocat in ... (vezi toată discuția)
Cim art 31 gabrielcornel1982 gabrielcornel1982 Buna ziua, Poate angajatorul sa acorde preaviz inainte de incetarea contractului individual de munca pentru necorespundere profesionala? Pentru somaj ar ... (vezi toată discuția)
Mai au angajatorii mijloace sa foloseasca art. 61 litera d) din codul muncii? PaulaAcsinte PaulaAcsinte Teoretic, articolul 61 litera d) din Codul Muncii permite in prezent Angajatorului sa dispuna concedierea Angajatului…..”in cazul in care acesta ... (vezi toată discuția)