avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... CEDO-Neexecutare hotãrâre judecãtoreascã
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

CEDO-Neexecutare hotãrâre judecãtoreascã

O persoană fizică câştigă un proces împotriva unui anumit Minister la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar ministrul respectiv se opune executării judecătoreşti rămase definitive şi irevocabile şi nu vorbim aici despre neexecutarea unei hotărâri privind salarizarea profesorilor, deşi chiar şi în acest caz lucrurile sunt discutabile!
Conform Legii, neexecutarea din motive imputabile sau nerespectarea hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile pronunţate de instanţa de contencios administrativ, în termen de 30 de zile de la data aplicării amenzii prevăzute la alin. (2), constituie infracţiune şi se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă de la 2.500 lei la 10.000 lei, dar în cazul unui ministru numai Camera Deputaţilor, Senatul şi Preşedintele României au dreptul să ceară urmărirea penală!
Cetăţeanul merge mai departe şi câştigă procesul la CEDO, dar ministrul respectiv continuă să nu respecte nici această hotărâre a CEDO! Deobicei după ce ministrul nu mai face parte din Guvern îşi ocupă locul de parlamentar sau este posibil ca după alegeri să ajungă parlamentar!
Ce căi de atac mai are(dacă le are) la îndemână în acest caz cetăţeanul păgubit împotriva Statului?
Până când un ministru nu va da socoteală şi va face puşcărie pentru neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti astfel de persoane ajunse pe funcţie de răspundere care se bucură de privilegii pe banii contribualilor nu vor avea niciun fel de teamă de eventuale consecinţe coercitive!
Cred că acest lucru ne priveşte pe noi toţi şi ar trebui dezbătut pe larg aici pentru găsirea unei soluţii pentru tragerea la răspundere a unui astfel de ministru infatuat care se consideră arhipotent şi situat deasupra legii, deoarece după 20 de ani de la Revoluţie oamenii de Stat de acest soi trebuie să înceapă să conştientizeze că nu sunt angajaţii partidelor care i-au propulsat, ci ai poporului român!
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2011
HeniuV, utilizator

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale popaliviu_60 popaliviu_60 dupa cum vad , drepturile noastre de natura salariala castigate in instanta, definitive si executorii, au fost iar amanate; nu se poate face nimic ? ne putem ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli judecata SPQR88 SPQR88 Buna ziua, Recent am castigat un proces si voi urma sa cer cheltuielile de judecata. Intrebarea mea este: Care sunt mijloacele de coercitie ale Statului in ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii definitive OlDumitra OlDumitra Doua intrebari : 1. in urma unui proces cu o institutie am castigat la Curtea de Apel in anul 2012. Deşi Decizia definitiva si irevocabila este dată în ... (vezi toată discuția)