avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariale

dupa cum vad , drepturile noastre de natura salariala castigate in instanta, definitive si executorii, au fost iar amanate; nu se poate face nimic ? ne putem adresa instantelor internationale? si cum? in nume personal sau colectiv? va rog sa ma indrumati!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:26, 23 Septembrie 2011
Daca aveti o hotarare definitiva si irevocabila pentru drepturi salariale, iar angajatorul nu-si indeplineste aceste obligatii, puteti sesiza parchetul cu plangere penala.

Art. 261 codul muncii republicat.
Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda.

In paralel, solicitati ajutorul unui executor judecatoresc.
Din cate am inteles eu, angajatorul este statul roman. Eu cred ca va puteti indrepta impotriva acestuia si la instante internationale, in nume personal sau colectiv.
Nu cred ca are vreo tangenta o instanta internationala cu ceea ce face statul roman cu hotararile executorii impotriva lui ... el amana numai executarea aceastora , nu se opune executarii ...poate la CEDO pe art.6 alin.1 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neexecutare hotarare judecatoreasca ContSters143145 ContSters143145 S-a castigat in instanta plata drepturilor salariale ce decurg din anularea unei decizii de concediere. Daca angajatorul nu plateste, se mai pune problema ... (vezi toată discuția)
Hotarari executorii mb_mihaela mb_mihaela Buna seara! Sunt interesata sa imi explicati de ce o decizie care nu a fost atacata cu recurs nu poate deveni executorie? Am citit acum cateva zile ,cum ca ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila adisoi adisoi Prin solutia Curtii de Apel a fost anulata decizia de concediere si obligat angajatorul sa mi plateasca ore suplimentare ,ore de noapte,zile de repaus ... (vezi toată discuția)