dupa cum vad , drepturile noastre de natura salariala castigate in instanta, definitive si executorii, au fost iar amanate; nu se poate face nimic ? ne putem adresa instantelor internationale? si cum? in nume personal sau colectiv? va rog sa ma indrumati!
Daca aveti o hotarare definitiva si irevocabila pentru drepturi salariale, iar angajatorul nu-si indeplineste aceste obligatii, puteti sesiza parchetul cu plangere penala.
Art. 261 codul muncii republicat.
Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda.
In paralel, solicitati ajutorul unui executor judecatoresc.
Din cate am inteles eu, angajatorul este statul roman. Eu cred ca va puteti indrepta impotriva acestuia si la instante internationale, in nume personal sau colectiv.
Nu cred ca are vreo tangenta o instanta internationala cu ceea ce face statul roman cu hotararile executorii impotriva lui ... el amana numai executarea aceastora , nu se opune executarii ...poate la CEDO pe art.6 alin.1 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului ...