avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... hotarare definitiva si irevocabila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

hotarare definitiva si irevocabila

Prin solutia Curtii de Apel a fost anulata decizia de concediere si obligat angajatorul sa mi plateasca ore suplimentare ,ore de noapte,zile de repaus saptamanal si sarbatori legale evidentiate de expertul contabil ca fiind achitate prin calcularea sporurilor la salariu.Dispozitivul hotararii enumera si aceste ore asa cum reies din raportul de expertiza contabila dar avocatul societatii m a notificat ca tot eu sa le pun la dispozitie un centralizator al orelor evidentiate de expertiza contabila la care nu au avut obiectiuni....
Tinand cont de faptul ca firma a facut cerere de revizuire a solutiei data de Curtea de apel,pot continua demersurile privind reintegrarea si plata drepturilor salariale?


Cel mai recent răspuns: adisoi , utilizator 12:25, 31 August 2012
Atata timp cat nu au solicitat si suspendarea executarii hotararii pronuntate si instanta nu s-a pronuntat asupra acestei solicitari, dvs va puteti continua procedura de reintegrare si de recuperare a drepturilor salariale stabilite prin hot.jud.
Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da, puteti continua linistit demersurile. Revizuirea nu impiedica executarea.

Cererea de date a societatii este abuziva. Comunicati-le ca cereti executarea decizie civile, astfel cum a fost pronuntata, in caz contrar va veti adresa unui executor judecatoresc si vor suporta cheltuielile aferente, si parchetului cu plangere pentru ne-executarea reintergrarii si a platii drepturilor salariale in termenul legal.

Nu au nici un temei sa va ceara aceste date, si nici nu pot sa refuze executarea pe aceste motive.
Daca nu are hot.jud. nu are cum sa solicite punerea in executare ...
am luat hotarirea cu stampila care mentioneaza ca este definitiva si irevocabila.O investesc cu formula executorie?
In ceea ce priveste notificarea societatii este cel putin ciudata dat fiind faptul ca instanta a cuantificat numarul de ore asa cum reies din expertza..
Fiind o hotarare pronuntata intr-un litigiu de munca aceasta este executorie de drept si nu mai necesita investirea cu formula executorie.

Depuneti o cerere scrisa catre societate prin care solicitati punerea in executare a hotararii judecatoresti respective ... .. in caz contrar, apelati la un executor judecatoresc sau dupa implinirea unui termen de 15 zile puteti depune plangere penala pentru savarsirea infractiunii prevazute la art.261 C.mun.

Art. 261 C.mun.
Neexecutarea unei hotărâri judecătoreşti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.

Alte discuții în legătură

Proces valentinatudorascu valentinatudorascu sunt in litigiu cu c.f.r.s.a.,am castigat si s-a dat hotarare definitiva si irevocabila pt castigarea tuturor drepturilor banesti,care este urmatorul pas pe ... (vezi toată discuția)
Se poate solicita schimbarea locului de munca? marinad marinad Buna seara, am castigat un proces cu angajatorul care este obligat sa anuleze decizia de concediere si sa ma repuna pe postul ocupat inainte de ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva, recurs castigat, ce urmeaza? Adrian Lazarescu Adrian Lazarescu Buna ziua, Va rog respectuos, daca doriti sa ma ajutati cu niste lamuriri si eventual niste sfaturi referitor la urmatoarea situatie in care ma aflu: Am ... (vezi toată discuția)