avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere retinut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere retinut

Buna ziua,

Am o problema daca ma puteti ajuta cu o informatie.
Am fost chemat la politie cu permisul de conducere pe motiv ca am depasit viteza legala in luna august cu masina firmei, in timp ce eram la serviciu.
Problema este ca eu nu mai stiu sigur daca chiar eu eram in tura atunci sau a fost o manevra a celor de la firma sa ma invinovateasca pe mine.
Intrebarea mea este daca pot sa-mi retina permisul fara nici o dovada ca eu am fost cel care conducea masina, doar pe baza spuselor celor de la firma.
Nu as vrea sa stau sa contest, pentru ca in curand trebuie sa dau examen pentru celelalte categorii si procesul dureaza foarte mult. Pot da examenul pentru celelalte categorii daca B-ul este suspendat, pe baza unei hartii de la politie si sa-mi ridic permisul cu toate categoriile dupa ce trece perioada de suspendare?
V-ati mai lovit de aceasta situatie?

Multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Mihaela. , utilizator 18:30, 19 Decembrie 2011
Din cate stiu in perioada de suspendare a permisului nu puteti sa dati examen pt obtinerea unei alte clase ci numai dupa expirarea acestei suspendari. Celo mai bine este sa contestati dupa parerea mea PV si sa luati un certificat de grefa de la parchet pe baza caruia vi se restituie permisul pana la solutionarea contestatiei, timp in care puteti sa va prezentati la examen pt alte clase de permis.
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
Problema trebuie s-o rezolvati cu sefii dvs. intrucat ei au transmis, la cererea politiei, numele si datele personale ale persoanei care conducea autoturismul respectiv in momentul savarsirii contraventiei.
Tocmai asta e intrebarea mea. Nu exista proces verbal intocmit intrucat nu au nici o dovada ca eu am condus masina, doar spusele sefilor, deci practic nu am ce sa contest. Mi-au trimis doar o cominicare prin care mi se spune sa ma prezint.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet suspendat pentru accidentarea unei persoane - culpa comuna giobygio giobygio Buna ziua Ieri am avut o problema(cu masina) cu un cetatean care statea pe carosabil la OKAZIE pe care nu l-am vazut la o manevra cu spatele! L-am lovit la ... (vezi toată discuția)
Termen redobandire permis suspendat ddoru ddoru Buna ziua tuturor! Mi-a fost suspendat permisul de conducere pe 3 luni , pentru viteza in localitate. Am introdus contestatie la instanta , dar nu mi-am ... (vezi toată discuția)
Se poate circula cu certificatul de grefa ? pinnutz_789 pinnutz_789 Buna ziua ! Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile pentru viteza. Am avut dovada de circulatie 15 zile, iar in timpul acesteia am facut ... (vezi toată discuția)