avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1593 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Factura servicii web design pt SUA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Factura servicii web design pt SUA

Un client din SUA doreste factura pentru servicii de web design, valoare sa zicem $1000. Cum facturez? Cu siguranta in lei, dar cu sau fara TVA? Daca plata se efectueaza in contul personal de Paypal va trebui sa iau o dovada de la Paypal ca sa o atasez in contabilitate? A avut cineva o experienta de genul acesta?

Ar trebui sa mai am si altceva in vedere?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: marius.m , utilizator 10:48, 16 Octombrie 2014
Serviciile prestate sunt servicii pe cale electronica , prestate unui beneficar non UE.
Locul prestarii nu este in Romania -este neimpozabil in Romania, acest lucru va fi mentionat si pe factura .
Veti intocmi un invoice care va fi in valuta si va fi fara tva, ea trebuie sa fie in conformitate cu art 155 alin 5 din CF.
Pe factura veti face mentiunea 'neimpozabil in Romania conf art. 133" alin 2 daca persoana careia ii facturati este persoana impozabila sau alin 5 lit.e daca este persoana neimpozabila,
Acest serviciu nu-l veti raporta in D390 , iar in D300 ii veti mentiona baza in lei la cursul din data exigibilitatii in rindul 3.

Ar trebui sa mai am si altceva in vedere?



[ link extern ]
Si cum vei putea impune persoanei impozabile din SUA sa aplice reglemantarile aferente persoanelor juridice din Romania?
Vorbim de emitent:

Art. 11

(1) Transmiterea facturilor emise in forma electronica se face in una dintre urmatoarele doua modalitati: prin mijloace electronice, in conditiile prevazute de Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, sau pe suport de hartie.


deus_073 a intreabat "cum facturez" , iar eu am incercat sa-i raspund la acesta intrebare vis-a vis de fiscalitate ,nu a intrebat cum trimite factura , pe cale electronica sau in alt mod.
E bine venita trimiterea la reglementarile legate de emiterea facturilor pe cale electronica,doar ca legea pe care ati postat-o a fost abrogata prin art. 2 OTU 109/2009 de la 01.01.2010.
Ati postat o lege care a fost valabila pina la 31.12.2009
Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2011
Carmen Jurubita, Contabil

Alte discuții în legătură

Factura in forma electronica - mai e legiferata dupa ce legea 260/2007 a fost abrogata incepind cu 13.10.2009? ionion2000 ionion2000 [b]Factura in formă electronică [/b]mai e legiferată dupa ce: - Legea 260/2007 privind înregistrarea operaţiunilor comerciale prin mijloace electronice a ... (vezi toată discuția)
Facturi prin email mendis mendis Am inteles ca se pot trimite facturile prin email: "73. (1) In sensul art. 155 alin. (Cool lit. c) din Codul fiscal, se pot transmite facturi prin mijloace ... (vezi toată discuția)
Factura transmisa prin email office.carmen office.carmen Un partener de afaceri caruia pana de curand obisnuiam sa ii expediem facturile prin posta,pentru prestari de servicii,ne-a comunicat ca de acum inainte sa i ... (vezi toată discuția)