avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intoarcere la locul de munca din CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intoarcere la locul de munca din CCC

Pe 9 februarie se implinesc 2 ani de cand am intrat in CCC , saptamana trecuta am fost anuntata ca voi ocupa aceeasi pozitie in firma dar la Constanta, eu avand domiciliul in Braila si pe postul din Braila va ramane persoana care a fost angajata in locul meu pe perioada CCC.
As dori sa stiu daca este legal sa faca asa ceva.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: adina2310i , utilizator 15:30, 19 Decembrie 2011
Postul dvs, pe perioada cat ati fost in CCC, poate fi ocupat de o alta persoana cu conditia incheierii unui contract de munca pe perioada determinata, astfel incat la terminarea CCC sa va puteti ocupa postul avut anterior suspendarii CIM. In cazul in care vi se ofera un alt post, intr-o alta localitate ar trebui sa vi se spuna sub ce forma banuiesc ca detasare, si aici e vorba de altceva.
Dar, in principiu nu au voie sa va faca asa ceva, trebuie sa va ocupati postul avut inainte de CCC.
Legea nr 202/2002:
Art.10 (7) La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Cred ca oferta noua nu este echivalenta cu vechiul loc de munca avand in vedere distanta ce o ve separara pe salariata mama de micutul sau si care va face imposibil acceptul . Este o "tehnica" de a va determina sa renuntati la post.
Cred ca o discutie cu conducerea pe baza acestui articol sau o sesizare depusa la ITM si CNCD v-ar ajuta in mentinerea vechiului loc de munca.
1. In perioada in care sunteti in CCC dvs. aveti contractul individual de munca (CIM) suspendat, adica sunteti tot salariata acelui angajator dar nu prestati munca si nu primiti salariu.

2. Pe postul dvs. poate fi angajata alta persoana cu CIM pe perioada determinata pana se termina CCC al dvs.

3. Indemnizatia pentru CCC o primiti pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani, incepand cu a doua trebuie sa va reluati activitatea.

4. Cu cateva zile inainte faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

5. - Angajatorul este obligat sa va reprimeasca pe acelasi post prevazut in CIM.
- Daca doreste modificarea unor prevederi din CIm asta o poate face numai prin act aditional la CIM, act semnat si de dvs.
- Daca nu sunteti de acord cu modificarea locului de munca nu semnati actul aditional si angajatorul este obligat sa va repuna pe postul dvs., prevazut in CIM.

6. Daca nu se intampla asa faceti urgent o sesizare la ITM.






Multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terminare cic olgutza_83 olgutza_83 Buna ziua, Pe data de 31 ianuarie se termina concediul de cresterea copilului, iar pe 1 feb tb sa incep lucrul. Am fost anuntata de cei de la firma la care am ... (vezi toată discuția)
Revenire la munca din cic cristinablazs cristinablazs Buna ziua,in data de 07.12.2012 ar trebui sa revin la munca dupa 2 ani de concediu de maternitate.Am lucrat ca si agent de vanzari in comert si postul ... (vezi toată discuția)
Revenirea la serviciu dupa concediul de crestere copil 2 ani. nicogabi nicogabi Buna ziua, am si eu o intrebare : in luna octombrie ar trebui sa revin la munca dupa CCC de 2 ani, insa de la seviciu mi s-a spus deja ca nu voi mai reveni pe ... (vezi toată discuția)