avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenirea la serviciu dupa concediul de crestere copil ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenirea la serviciu dupa concediul de crestere copil 2 ani.

Buna ziua, am si eu o intrebare : in luna octombrie ar trebui sa revin la munca dupa CCC de 2 ani, insa de la seviciu mi s-a spus deja ca nu voi mai reveni pe acelasi post, deoarece este foarte mult de recuperat si bla-bla-uri de genu'. ei spun ca pot reveni la ei in societate dar pe alt post. din discutiile anterioare am vazut ca:
salariata/salariatul are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la un loc de muncă echivalent, având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

intrebarea mea este ce reprezinta aceasta echivalenta, as avea dreptul sa primesc acelasi salariu de dinante de CCC sau pot sa-mi ofere un salariu mai mic?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:55, 3 Iunie 2014
1. - Pe perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

2. Inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. - Daca locul de munca al dvs. a fost desfiintat atunci angajatorul va poate oferi un alt loc de munca in conditii echivalente cu cel din CIM (adica aceleasi conditii de munca, inclusiv salariul actualizat, daca intre timp s=au facut majorari de salariu).
- Modificarea locului de munca si a salariului se face numai prin act aditional la CIM, act semnat si de dvs. (daca nu sunteti de acord nu semnati).

4. Daca vi se modifica unilateral clauzele din CIM atunci sesizati imediat ITM.

nicogabi a scris:

,,,,
intrebarea mea este ce reprezinta aceasta echivalenta, as avea dreptul sa primesc acelasi salariu de dinante de CCC sau pot sa-mi ofere un salariu mai mic?



Loc de munca echivalent = acel post care ofera angajatului aceeași perspectivă ca și serviciul său anterior, aceleași calificări și același nivel de remunerație.

Nu va poate oferi un salariu mai mic decat cel avut inainte de intrarea in CCC, decat in situatia in care exista un act aplicabil angajatorului in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire la munca din cic cristinablazs cristinablazs Buna ziua,in data de 07.12.2012 ar trebui sa revin la munca dupa 2 ani de concediu de maternitate.Am lucrat ca si agent de vanzari in comert si postul ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din concediu crestere copil Adriana2000_2012 Adriana2000_2012 Buna ziua, In luna noiembrie as vrea sa ma intorc la serviciu dupa concediu de crestere copil de pana la 1 an, insa, din cate am auzit, seful vrea sa ma ... (vezi toată discuția)
Preaviz 20 zile, suspendare contract de munca dupa revenire ccc cgam cgam Am si eu o intrebare!M-am intors la sevici din 06.06.2014, contracul l-am semnat din nou pe perioada nedeterminata, dar postul meu este desfiintat din 2010.Am ... (vezi toată discuția)