Buna seara.Am si eu o neclaritate,de aceea apelez la ajutorul dumneavoastra.Parintii mei au divortat cand aveam 5 ani,iar eu am fost incredintata tatalui.Acesta s-a recasatorit in anul 1995,iar noua sotie are dintr-o relatie anterioara un copil.Cand s-au cunoscut,fiecare detinea un imobil,tata un apartament cu 2 camere,doamna in cauza o garsoniera.Ratele la ambele case au fost finalizate in timpul casatoriei acestora,iar din cate stiu eu tatal meu este singur in contractul imobilului in care locuieste in prezent doar cu sotia,pentru ca eu locuiesc in casa socrilor mei,iar copilul acelei doamne in garsoniera ei.Intrebarea mea este:in cazul decesului tatalui meu,eu ce drepturi am la acel apartament?dar sotia lui?in ceea ce priveste garsoniera,fiind achitata in timpul casatoriei doamnei cu tatal meu,am si eu vreun drept acolo?dar fata ei,are vreun drept la casa tatalui meu?Multumesc pentru timpul acordat.
In cazul decesului tatalui dvs mostenirea se imparte asa:
Sotia 1/4 din masa succesorala
Dvs. 3/4 din masa succesorala.
Sotia ar avea un drept de creanta pentru jumatate din sumele investite iar tatal dvs. are de asemenea un drept de creanta pentru banii investiti in garsoniera sotiei.
Fata ei nu il poate mosteni pe tatal dvs.
In cazul decesului sotiei inainte de cea a tatalui, tatal dvs. mosteneste 1/4 din garsoniera iar fata sotiei restul de 3/4.
Multumesc pentru ajutor.Insa,mai am o intrebare:dupa succesiune,cum pot ramane cu intreg imobilul?ce variante sunt pentru a o scoate de acolo pe sotia lui?Multumesc pentru rapiditatea dumneavoastra de a-mi raspunde la intrebare.
multumesc pentru raspuns,dar eu la ora actuala nu mai pastrez legatura cu nici unul dintre ei,pentru ca fiecare si-a refacut viata si eu am fost data la o parte de amandoi,asa ca legal imi pot cere drepturile acum,ata in privinta tatalui cat si a mamei,avand in vedere ca in cazul in care se duc,eu nu voi fi anuntata de familiile lor,sau se vor izbi de mine la succesiune?sau se poate face succesiunea si fara mine?Multumesc pentru ajutor si ma scuzati de deranjul prelungit din partea mea.O seara placuta.
1. Nimeni nu stie de la inceput toate cararile vietii. De unde sunteti asa de sigura care va fi ordinea ... inmormantarilor?
2. Partaj. Daca tatal dvs. va muri cel dintai, atunci puteti face partaj cu sotia supravietuitoare si puteti solicita atribuirea apartamentului, cu obligarea la plata sultei catre sotie.
Edit
N-am vazut ca ati mai postat ceva intre timp.
Atata timp cat parintii traiesc nu aveti nici un drept asupra averii lor.
Mostenire
marinica71
buna!ma numesc marian si am o nelamurire:mama mea a decedat in 1992 .in timpul casatoriei cu tatal meu au achizitionat un apartament.din 1997 pana in 1999 ... (vezi toată discuția)