avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit

Va salut, cu respect, si va rog sa ma ajutati sa gasesc cea mai buna solutie, eu neavand cunostinte in domeniu. Bunicii mei, la tara, nu au platit impozit nici pentru casa nici pentru pamantul agricol, bunicul fiind veteran de razboi si avand scutire. Dupa moartea lor, mama si sora ei (singurii lor copii) nu au facut nici o taxa de succesiune, nici nimic altceva, intelegandu-se ca "surorile", deci nimic nu a fost trecut pe alt nume. Din aceasta cauza am crezut ca scutirea de plata impozitului se mentine, parere intarita si de faptul ca vreme de cativa ani autoritatile locale nu ne-au instiintat in nici un fel ca am avea ceva de plata (macar verbal, ca la tara oamenii se cunosc toti, daca nu ceva oficial). Si situatia ar fi continuat daca mama nu ar fi mers sa se intereseze. Au scotocit prin acte, de care cred ca si uitasera, si au decis ca trebuie sa platim aproximativ 2100 ron , impozit plus penalitati pe vreo 5-6 ani pentru 3 hectare de pamant. Trebuie sa platesc? Nu e cam mare suma? Daca platesc pana la sfarsitul anului, sau daca platesc toata suma o data, pot beneficia de vreo reducere sau recalculare? Ce ma sfatuiti?
Multumesc, anticipat! Cu stima,
Cel mai recent răspuns: RazvanPopa , utilizator 09:29, 20 Decembrie 2011
Potrivit art.125 din codul de procedura fiscala: La cererea temeinic justificată a debitorilor, persoane fizice sau juridice, creditorii bugetari locali, prin autorităţile administraţiei publice locale care administrează aceste bugete, pot acorda, pentru obligaţiile bugetare restante pe care le administrează, următoarele înlesniri la plată:
a) eşalonări la plata impozitelor, taxelor, chiriilor, redevenţelor, contribuţiilor şi a altor obligaţii la bugetul local;
b) amânări la plata impozitelor, taxelor, chiriilor, contribuţiilor şi a altor obligaţii la bugetul local;
c) eşalonări la plata majorărilor de întârziere de orice fel, cu excepţia majorărilor de întârziere datorate pe perioada de eşalonare;
d) amânări şi/sau scutiri ori amânări şi/sau reduceri de majorări de întârziere, cu excepţia majorărilor de întârziere datorate pe perioada de amânare;
e) scutiri sau reduceri de impozite şi taxe locale, în condiţiile legii.
Multumesc,
intrebarea este: in situatia mea, pot obtine vreo scutire sau reducere? Ce anume face acea cerere sa fie temeinic justificata si sa fie aprobata?
Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2011
RazvanPopa, utilizator
O parere?
Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2011
RazvanPopa, utilizator
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2011
RazvanPopa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlesniri la plata impozitului datorat de persoane fizice ptr bugetul de stat szebeni arthur szebeni arthur buna ziua, in 2007 am castigat la bursa ptr care datorez un impozit de 3600 ron,problema este ca toti banii am investit tot la bursa si acum portofoliul ... (vezi toată discuția)
Esalonare obligatii fiscale persoane fizice elenaulmeanu elenaulmeanu Buna ziua,am primit azi un plic de la directia taxe si impozite prin care sunt somata sa platesc in 15 zile impozitul la masina+vreo doua amenzi si cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Problema RazvanPopa RazvanPopa Va salut, cu respect, si va rog sa ma ajutati sa gasesc cea mai buna solutie, eu neavand cunostinte in domeniu. Bunicii mei, la tara, nu au platit impozit nici ... (vezi toată discuția)