avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Problema
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Problema

Va salut, cu respect, si va rog sa ma ajutati sa gasesc cea mai buna solutie, eu neavand cunostinte in domeniu. Bunicii mei, la tara, nu au platit impozit nici pentru casa nici pentru pamantul agricol, bunicul fiind veteran de razboi si avand scutire. Dupa moartea lor, mama si sora ei (singurii lor copii) nu au facut nici o taxa de succesiune, nici nimic altceva, intelegandu-se ca "surorile", deci nimic nu a fost trecut pe alt nume. Din aceasta cauza am crezut ca scutirea de plata impozitului se mentine, parere intarita si de faptul ca vreme de cativa ani autoritatile locale nu ne-au instiintat in nici un fel ca am avea ceva de plata (macar verbal, ca la tara oamenii se cunosc toti, daca nu ceva oficial). Si situatia ar fi continuat daca mama nu ar fi mers sa se intereseze. Au scotocit prin acte, de care cred ca si uitasera, si au decis ca trebuie sa platim aproximativ 2100 ron , impozit plus penalitati pe vreo 5-6 ani pentru 3 hectare de pamant. Trebuie sa platesc? Nu e cam mare suma? Daca platesc pana la sfarsitul anului, sau daca platesc toata suma o data, pot beneficia de vreo reducere sau recalculare? Ce ma sfatuiti?
Multumesc, anticipat! Cu stima,
Cel mai recent răspuns: RazvanPopa , utilizator 23:16, 20 Decembrie 2011
Avand in vedere vechimea sumelor de 5-6 ani ,ar trebui sa verificati atent ,pentru ca pentru o parte a debitului a intervenit prescriptia extinctiva
In rest aveti obligatia sa achitati debitul aflat in urmarire ,pentru a nu majora suma pe care urmeaza sa o achitati
Autoritatile locale pot calcula si percepe impozite pentru ultimii 5 ani (acesta fiind termenul de prescriptie). Daca bunicii au decedat de mai mult de 5 ani atunci se va percepe mostenitorilor impozitul pentru ultimii 5 ani.
Nu cred ca puteti beneficia de vreo facilitate in cazul platii integrale ... depinde daca este vreo hotarare de consiliu lcal in acest sens, desi nu cred.
In general suma este calculata automat de un program, deci nu cred ca poate fi vorba de vreo eroare.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit RazvanPopa RazvanPopa Va salut, cu respect, si va rog sa ma ajutati sa gasesc cea mai buna solutie, eu neavand cunostinte in domeniu. Bunicii mei, la tara, nu au platit impozit nici ... (vezi toată discuția)
Scutire impozite locale - persoane cu handicap gutica gutica mama este cu certificat de handicap grav , tata traieste. cum poate beneficia de scutire de impozite si taxe ? multumesc (vezi toată discuția)
Se poate acceptarea tacita a succesiunii dupa trecerea termenului de 6 luni ? ContSters48919 ContSters48919 Am citit in Tratatul de drept succesoral al dr. F. Deak la pag.413-423 ca nu constiuie acceptarea tacita a succesiunii: " PLATA CHELTUIELILOR DE INMORMANTARE ... (vezi toată discuția)