avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... EFECTUARE C.O. IN PERIOADA DE PREAVIZ
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

EFECTUARE C.O. IN PERIOADA DE PREAVIZ

BUNA DIMINEATA!

In perioada de preaviz (concediere colectiva), salariatul poate sa isi ia zile de concediu de odihna?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:55, 20 Decembrie 2011
Buna dimineata,

1. daca angajatorul aproba cererea de concediu de odihna sau cererea era aprobata inainte de inregistrarea preavizului, acesta ( preavizul ) se suspenda ceea ce presupune ca se preia dupa efectuarea concediului de odihna;
2. daca angajatorul nu aproba cererea de concediu de odihna, cerere care este inregistrata dupa inregistrarea deciziei de preaviz, salariatul va presta activitatea pe toata durata preavizului iar concediul de odihna nu va mai fi efectuat in natura ci va fi compensat in bani in temeiul art. 145 alin(4) din Codul muncii. Astfel, potrivit art. 145 (4) din Codul muncii, compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
3. daca angajatorul renunta la perioada de preaviz, contractul individual de munca poate inceta la expirarea perioadei de concediu de odihna sau poate inceta in chiar momentul in care angajatorul a decis ca renunta la perioada de preaviz.

mumtumesc frumos, o zi buna!
Nu este vorba despre art.145 alin.4 C.mun., ci ddespre art.146 alin.4 C.mun...

:offtopic:
Va adresez inca o data rugamintea de a nu mai induce in eroare userii prin postarea de texte eronate ...
lili1 a scris:

Buna dimineata,

1. daca angajatorul aproba cererea de concediu de odihna sau cererea era aprobata inainte de inregistrarea preavizului, acesta ( preavizul ) se suspenda ceea ce presupune ca se preia dupa efectuarea concediului de odihna;
...

1. Concediul de odihna nu face parte din motivele de suspendare a CIM deci el se efectueaza in interioarul preavizului, adica nu se suspenda si prelungeste preavizul cu zilele de CO.

2. Ca si colegul meu va adresez rugamintea sa argumentati cu prevederi legale tot ceea ce afirmati pentru ca induceti in eroare pe cei care se bazeaza pe raspunsurile noastre.

Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie, perioada de preaviz echivalata cu concediul de odihna Cygnet_mab Cygnet_mab Buna ziua, Am cerut desfacerea contractului de munca prin demisie cu respectarea preavizului de 15 zile. Am mentionat ca doresc ca perioada preavizului sa ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihnă in preaviz Smarin unicoms Smarin unicoms Bună ziua, Am rugămintea să imi clarificati următorul aspect: Daca un angajat care pe perioada preavizului ( 45zile) intra in concediu medical ( fapt ce ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in perioada de preaviz ina 64 ina 64 Buna ziua, sora mea si-a gasit un serviciu mai bun in alta parte , a depus cererea de demisie cu preavizul de 20 de zile lucratoare, dar mai are de luat 4 ... (vezi toată discuția)