avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihnă in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihnă in preaviz

Bună ziua,
Am rugămintea să imi clarificati următorul aspect:
Daca un angajat care pe perioada preavizului ( 45zile) intra in concediu medical ( fapt ce ii suspendă perioada de preaviz, cu nr aferent de zile), va beneficia si de concediu de odihnă, adica 1.75 pe luna??
Mai simplu daca va sta in total patru luni , ( preaviz +medicale) se calculeaza la finalul preavizului si 4*1.75.( pecare angajatul trebuie să le plătească).???
In ce lege se regăsesc aceste aspecte?
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2019
Smarin unicoms, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:28, 9 Februarie 2019
Codul Muncii
art.145
...
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
(5) In situatia in care incapacitatea temporara de munca sau concediul de maternitate, concediul de risc maternal ori concediul pentru ingrijirea copilului bolnav a survenit in timpul efectuarii concediului de odihna anual, acesta se intrerupe, urmand ca salariatul sa efectueze restul zilelor de concediu dupa ce a incetat situatia de incapacitate temporara de munca, de maternitate, de risc maternal ori cea de ingrijire a copilului bolnav, iar cand nu este posibil urmeaza ca zilele neefectuate sa fie reprogramate.
....

art.146
....
(3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munc


art.81
....
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
....

art.75
....
(3) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator, cu exceptia cazului prevazut la art. 51 alin. (2).
Mulțumesc frumos

Referitor la zilele de concediu de odihna, sa inteleg ca se calculează ( beneficiez de ele 1.75/luna) inclusiv in preaviz , indiferent cu cat se prelungește preavizul datorita anumitor concedii medicale??

Mulțumesc
Da, se calculeaza si pentru perioada de preaviz...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile concediu odihna comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Am un coleg care a avut pana in prezent 2 luni si jumatate de concediu medical. As vrea sa stiu daca pentru aceasta perioada i se opresc zile de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna GabrielaGerea GabrielaGerea Buna ziua, am rugamintea sa-mi spuneti daca dupa o perioada de concediu medical de 18 luni (tuberculoza cu interventie chirurgicala), concediul de odihna ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna VeraBarbu VeraBarbu După o perioadă de un an de concediu medical ( afecțiune oncologică). mai pot beneficia de concediu de odihna restant 2018 deoarece vreau sa incep serviciul (vezi toată discuția)