avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, spuneti-mi va rog din zilele de concediu de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, spuneti-mi va rog din zilele de concediu de odihna ...

Buna ziua, spuneti-mi va rog din zilele de concediu de odihna se scad zilele de concediu medical . ex. daca un salariat are 38 zile de CO pe an , ii inceteaza contractul individual de munca pe data de 21.03.2025, cate zile de CO are dreptul de la inceputul anului daca in acea perioada a avut 15 zile de concediu medical ?
Cel mai recent răspuns: savcon , utilizator 10:32, 13 Martie 2025
Buna ziua

Conform codului muncii (art 145, alin 4), la stabilirea duratei concediului de odihnă anual, perioadele de incapacitate temporară de muncă, cele aferente concediului de maternitate, concediului paternal, concediului de risc maternal, concediului pentru îngrijirea copilului bolnav, concediului de îngrijitor și perioada absenței de la locul de muncă în condițiile art. 152^2 se consideră perioade de activitate prestată.

In plus, tot conform codului muncii, in situația în care incapacitatea temporară de muncă sau concediul de maternitate, concediul de risc maternal ori concediul pentru îngrijirea copilului bolnav a survenit în timpul efectuării concediului de odihnă anual, acesta se întrerupe, urmând ca salariatul să efectueze restul zilelor de concediu după ce a încetat situația de incapacitate temporară de muncă, de maternitate, de risc maternal ori cea de îngrijire a copilului bolnav, iar când nu este posibil urmează ca zilele neefectuate să fie reprogramate.

Prin urmare zilele de concediu medical nu se scad din zilele de concediu de odihna.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2025
BogdanGri, utilizator
38 zile lucratoare sau calendaristice?
38 zile lucratoare
Din calculul meu aveti dreptul la 8 zile lucratoare de CO.
Multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o intrebare legat de suspendarea contractului de ... iuliana8 iuliana8 Buna ziua, Am o intrebare legat de suspendarea contractului de munca pentru concediu paternal. Acesta suspendare influenteaza calculul anual de zile de ... (vezi toată discuția)
Concediu pe perioada cic Wanna2211 Wanna2211 Buna ziua. Ma întorc la serviciu din cic dupa 1 an si 11 luni. Pe perioada concediului de crestere am zile de concediu de odihna pe care le pot lua cand ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna rosflower rosflower Buna ziua! sunt insarcinata in 30 sapt.luna aceasta la sf.ar trebui sa intru in prenatal intrebarea mea este concediul de odihna pe anul acesta este din ... (vezi toată discuția)