avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa inmatriculare auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa inmatriculare auto

Nu ma lamuresc cat ar trebui sa platesc daca imi cumpar o Dacia Solenza din 2002. Inteleg ca se plateste retroactiv taxa de prima inmatriculare, dar la calculator, rezulta ca ar trebui sa platesc peste 6000 euro. Este posibil sa ma coste masina 2000 si taxa 6000 euro?!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:36, 19 Decembrie 2011
in nici un caznu platiti nimic daca masina e inmatriculata in romania,taxa se plateste pentru masinile aduse din afara
Conform legii cred ca da .Totusi sa o vedem publicata in MO -forma definitiva.
Daca autoturismul este deja inmatriculat in Romania nu va revine obligatia sa achitati taxa de prima inmatriculare
Multumesc, dar in legea aprobataieri in parlament, se spune ca se aplica si masinilor inmatriculate in Romania, inainte de 2007. Problema este ca nu stiu la ce institutie ma pot informa corect. Toate cele bune!
Informati-va initial la DGFP

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa inmatriculare dupa noua lege? cipry_blue cipry_blue as vrea sa stiu si eu urmatorul lucru; am cumparat o Dacia Solenza pe 18 decembrie(data care apare pe contractul de vanzare-cumparare), e programata la RAR pe ... (vezi toată discuția)
Buna seara. taxa de poluare vasighet vasighet Am cumparat si eu o masina dacia1310 in august 2008, cind am cumparat-o atunci am apelat la o firma care se ocupa cu inmatriculari ,am inmatriculat-o pe ... (vezi toată discuția)
Taxa auto/ 2012 Dg_Marian Dg_Marian Buna ziua! Intentionez sa cumpar o masina care are prima inmatriculare in anul 1993, in Romania, actualul proprietar a cumparat-o in anul 2010, eu, platesc ... (vezi toată discuția)