avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare

Buna ziua,

am o ruda in varsta (septuagenara) care si-a dat acordul pentru a face mutatie in vederea eliberarii actului de identitate pe adresa apartamentului proprietate personala unui nepot. . Aceasta a avut o discutie verbala cu nepotul caruia i-a "facut Buletin de Bucuresti" ca o va ajuta pentru ca este batrana si bolnava- dar acesta - dupa ce a vazut actul de identitate nu a mai contribuit cu nimic pentru a o ajuta iar in momentul in care propietara i-a pus in vedere ca nu mai doreste sa locuiasca la dansa - nepotul i-a cerut 12.500 lei bani pe care sustine ca i-a investit in apartamentul matusii.
matusa este batrana si foarte bolnava - si nu stiu cum sa o ajut pantru ca de fiecare data imi solicita sa o ajut sa-si redobandeasca drepotul deplin asupra apartamentului sau.

va rog daca se poate sa-mi dati un sfat cu privire la speta respectiva..

cu stima,
gaby_col2005
Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2011
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: gaby_col2005 , utilizator 10:35, 8 Martie 2013
Matusa va trebui sa ceara in instanta ( personal sau prin imputernicit) evacuarea nepotului. Suma de bani pe care sustine nepotul ca a investit-o, trebuie s-o si dovedeasca.. apoi ramane de vazut tot in instanta daca are drept s-o ceara, cat a stat fara sa plateasca chirie
va multumesc foarte mult pentru raspuns... problema este ca din pacate matusa nu are destule resurse financiare dansa suferind acum 13 ani un accident vascular sever... cunoasteti cumva vreo asociatie care ar putea-o ajuta bineinteles contra cost dar nu sume exorbitante sau vreo varianta mai ieftina... va multumesc si va doresc Sarbatori Fericite...
Daca are pensie mica, poate beneficia de ajutor public judiciar. Se face cerere la aceeasi instanta.
www.avocatnet.ro/content/for...
Va multumesc pentru raspunsurile date. Revin cu problema de mai sus, si anume: matusa a reusit sa deschida actiune de evacuare (pe 19 martie au prima infatisare), acum nepotul - care de altfel este si nepotul meu ne interzice sa o mai vizitam - invocand art192 Cod Penal. Poate face acest lucru? Va multumesc anticipat. Ce nu am specificat este faptul ca acest nepot ii terorizeaza psihic de cand a aflat de actiunea in instanta.
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2013
gaby_col2005, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct victoria53 victoria53 Am o rugaminte daca cineva ma poate lamuri intr-o problema cu care se confrunta o batranica.A vandut un apartament si a cumparat altul mai mic si a pus cei doi ... (vezi toată discuția)
Buna seara, socrul meu acum 6 ani a primit de la o matusa un ... Mihai DWD Mihai DWD Buna seara, socrul meu acum 6 ani a primit de la o matuasa un imobil prin contract de donatie uzufrut viager fara nici o pretentie scrisa doar verbal de la ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un ctr de vanzare-cumaprare. sorinflorin2004 sorinflorin2004 Buna seara, As avea si eu o intrebare, Am o matusa care risca sa-si piarda casa datorita unei intamplari mai complicate care s-a intamplat pe vremea cand ... (vezi toată discuția)